Gå til sidens hovedinnhold

Hadeland-entreprenør legger seg flat etter anmeldelsen av Oslo kommune

Artikkelen er over 2 år gammel

Tidligere i sommer var to entreprenører fra Hadeland under lupen i forbindelse med bygging av kunstgressbaner på oppdrag fra Oslo kommune.

Entreprenør Thorstein Skjaker, som er anmeldt av Oslo kommune, sier til VG at han har blitt bedt om å bygge billigst mulig baner for kommunen gjennom flere år og at han måtte «kompromisse».

Torstein Skjaker har tidligere uttalt til Hadeland at han synes saken i VG er ærlig og redelig framstilt.

– Jeg var trengt opp i et hjørne, og gjorde noe dumt. Det er det dummeste jeg har gjort i hele mitt liv, sier han til Hadeland.

Les også

Handeland-entreprenører i søkelyset: Varsler mener Oslo kommune har betalt mange millioner for mye for kunstgressbaner

Skjaker har erkjent at han prøvde å overfakturere kommunen for 336.000 kroner, ved hjelp av fabrikkerte kjøresedler for bortkjøring av stein. Dette ble avdekket etter en intern gransking og kommunen har anmeldt ham for grovt bedrageri.

– Vi beklager dette, det var veldig dumt at vi prøvde å overfakturere i denne saken. Jeg legger meg helt flat for det, og det er så dumt at det ikke er mulig, sier han til avisen, som videre spør om dette var et engangstilfellet.

– Desidert, desidert, sier han.

64-åringen er fortvilet over å bli anmeldt etter over 20 år i Oslo kommunes tjeneste, skriver VG.

– Jeg legger meg flat for de 28 lassene, men jeg har forferdelig god samvittighet for alle andre jobber vi har gjort gjennom alle år, sier hadelendingen.

Kommentarer til denne saken