Spelet om Riddarspranget skal foregå på en skaterampe

SPEKTAKULÆRT: Det blir en forestilling utenom det vanlige på Beitostølen

SPEKTAKULÆRT: Det blir en forestilling utenom det vanlige på Beitostølen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag blir det premiere på et nytt teaterstykke oppe i slalåmbakken på Beitostølen

DEL

Barn, ungdom, voksne, hallingdansere, skatere og frivillige fra hele Valdres er med i stykket. Dette er en historie om kjærlighet og bruderov, en historie om fiskerett og eiendomsrett.

Ifølge fortellertradisjonen var Sigvat fra Leirhol på bruderov i Vågå, og røvet den vakre «Skårvangsola» fra ridder Ivar Gejsling. Sigvat ble naturlig nok forfulgt, og under flukten skal han ha hoppet over et juv med jenta. Juvet kalles Ridderspranget og finnes ved riksvei 51 etter Valdresflya.

Manuset er ved Olav Gullik Bø og det er Gro Lystad og Liv Hege Nylund som setter opp forestillingen. Musikken er komponert av Lars Skattebu. Anita Vika Langødegaard har koreografi. Det er hentet inn ekspertise fra Kulta i Tromsø for å hjelpe til med scene og effekter.

Det spesielle med dette nye spelet er at det er i en skaterampe-scene, 900 meter over havet,en høyfjellsscene rett og slett, står det i pressemeldinga

Det blir også to forestillinger på lørdag. Ettersom det har begynt å bli høstlig i fjellet er det lurt å ta med seg gode varme klær.

- Er du dårlig til bens kan du bli kjørt opp til plassen fra en time før forestillinga, står det i pressemeldinga.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags