En halv million tippekroner til Peder Balke-senteret

Prosjektleder Grethe Steensen, her med Per Ungs gipsstøpning av Peder Balke, foran sistnevntes veggmalerier i Balkesalen på Billerud.

Prosjektleder Grethe Steensen, her med Per Ungs gipsstøpning av Peder Balke, foran sistnevntes veggmalerier i Balkesalen på Billerud. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkesutvalget har fordelt vel 2,5 millioner kroner til kulturbygg i Oppland. 

DEL

Den desentraliserte ordningen for tilskudd til kulturbygg er tuftet på midler fra overskuddet til Norsk Tipping. For inneværende år utgjør dette 47 millioner kroner.

Totalt var det fem søkere til årets midler, med en samlet søknadssum på nær det dobbelte av det politikerne hadde til fordeling, ifølge oppland.no.

Peder Balke-senteret, Østre Toten får 500.000 kroner, Oppistua, Søndre Land får 200.000, Sorenskrivargarden, Nord-Aurdal får 770.000 kroner mens Lillehammer museum, Maihaugsalen ble tildelt 1.100.000 kroner.

Voldsom nedgang

Andelen av spillemidlene som går til kulturbygg har blitt betydelig redusert de siste årene. På landsbasis har tildelingene fra 2014 til i dag gått ned fra vel 125 til 47 millioner kroner. For Oppland er nedgangen de siste tre årene på 63,2 prosent.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags