Politiet vil gjennomføre nye avhør i bortføringssaken

Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen som forsvant fra huset sitt på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober. Foto: Privat / NTB scanpix

Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen som forsvant fra huset sitt på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober. Foto: Privat / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Politiet vil gjennomføre nye vitneavhør nå som det er offentlig kjent at Anne-Elisabeth Hagen trolig er bortført og noen krever løsepenger for henne.

Etter offentliggjøringen onsdag av at 68-åringen ble bortført 31. oktober i fjor har politiet fått en rekke tips. Nå som politiet i Øst politidistrikt har gått ut med informasjon i saken, kan de også avhøre mulige vitner det ikke tidligere har vært mulig å snakke med.

– Vi kan spørre om ting vi tidligere ikke kunne, nemlig informasjon om det aktuelle tidspunktet eller dagene forut fra det området hvor den straffbare handlingen fant sted. Det er helt naturlig å identifisere vitner og avhøre vitner. Det har vært vitner vi har latt måtte vente til saken skulle bli offentlig kjent, sier politiinspektør Tommy Brøske til NRK.

Hagens ektemann, kraftmilliardær Tom Hagen, skal ifølge VG ha kontaktet politiet etter bare noen timer. På grunn av faren for kvinnens liv, har både politiet og pressen hittil lagt lokk på saken.

Onsdag valgte de likevel å bryte stillheten etter å ha jobbet i det skjulte i flere uker.

– Vi har utfordringer. Dette er en svært krevende sak, og vi har behov for informasjon, sa Brøske.

Artikkeltags