Nye detaljer om utpressingsbrevet

FOTO: NTB scanpix

FOTO: NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brevet som lå igjen i huset til Hagen etter at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant er skrevet på en blanding av norsk, østeuropeisk eller «Google translate».

DEL

  [Romerikes blad:] Det er NRK som hevder å sitte på opplysninger som bekrefter opplysningene.

Etter forsvinningen fant ektemannen Tom Hagen flere ark med krav om penger, beskjed om ikke å kontakte politi, og trusler hvis det blir gjort. 

Beskjeden var formulert på tettskrevne ark, printet ut og skrevet på gebrokkent norsk. En blanding av norsk, østeuropeisk eller «Google translate».

Offiselt vil imidlertid ikke politiet uttale seg mer detaljert enn det som allerede er kjent om brevet.

– Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte de opplysningene, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til statskanalen.

Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen holdes skjult 

Han sier imidlertid at det er ett av flere viktige funn i etterforskningen.

Onsdag bekreftet politiet på en pressekonferanse at det har vært kontakt med det de kaller for «motparten». De skal ha fremsatt krav om løsepenger på ni millioner euro, tilsvarende 86 millioner norske kroner.

Ifølge eksperter er det vanskelig å framskaffe 9 millioner euro i monero. Valutaen er vanskelig å omsette, og transaksjoner er vanskelig, men ikke umulig å spore.

Ektefellen til milliardær Tom Hagen ble sist sett 31. oktober i fjor. Politiet bekreftet på en pressekonferanse torsdag at de ble varslet om forsvinningen allerede samme dag.

– Politiet ble varslet onsdag 31. oktober og anmeldte umiddelbart saken, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt under en pressekonferanse torsdag.

Brøske opplyser at politiet raskt vurderte det som nødvendig å holde en sivil profil på etterforskningen for ikke å risikere å utsette Hagen for fare.

Artikkeltags