Gå til sidens hovedinnhold

Politiet vil ha drapssiktet 16-åring fengslet i to uker til

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad vil fredag legge ned påstand om at gutten som er siktet for drap på en jevnaldrende jente på Vinstra for drøyt to uker siden får nye uker i varetekt.

(Gudbrandsdølen Dagningen)

LILLEHAMMER: Fredag 2. november, to dager etter at ei 16-årig jente ble drept i Sorperoa på Vinstra, ble 16-åringen varetektsfengslet i to uker. Fredag 16. november vil det bli lagt ned påstand om nye to ukers fengsling – med de samme betingelsene som sist.

– Saken står på samme sted som den gjorde da. Jeg går ikke nærmere inn på hvilken begrunnelse vi har for videre varetektsfengsling, sier politiadvokat Grimstad til GD.

I fengslingskjennelsen fra Sør-Gudbrandsdal tingrett fra 2. november, står det at det var «nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis i saken, herunder også tilpasse sin forklaring til omgivelsenes (medienes) gjengivelse av saken før han blir avhørt». Det ble også ilagt et brev- og besøksforbud og delvis isolasjon. Hans unge alder spilte inn på vurderingene som ble gjort.

Torsdag ble det gjennomført et nytt avhør av gutten, som i tillegg til å være siktet for drapet på jenta er siktet for grov kroppsskade. Dette var det første avhøret siden gutten ga en innledende, fri forklaring til politiet i starten av måneden.

Mandag 12. november ble han fremstilt for avhør, men da ville han ikke forklare seg.

Les også

– Aldri har sorgen rørt flere

Politiadvokaten vil ikke gå inn på hvilke spørsmål som ble stilt i avhøret eller om de har fått svar på vesentlige spørsmål knyttet til handlingen. På direkte spørsmål om gutten har erkjent straffskyld eller ikke, svarer Grimstad at hun ikke kan gå inn på innholdet i avhøret.

– Det kommer til å bli flere avhør framover. Til enhver tid bestemmer han selv om han vil stille opp, sier Grimstad, som heller ikke har noen bemerkninger rundt hvordan 16-åringens tilstand fremsto.

– Han er klarert for avhør, sier hun.

Les også: Vinstra tok farvel