VG: Raufoss-bedragersken dømt til fengsel

INNREISEFORBUD: Storsvindleren Marie Madeleine Steen (61) er dømt til ett og et halvt års ubetinget fengselsstraff, og tolv års innreiseforbud til Danmark.

INNREISEFORBUD: Storsvindleren Marie Madeleine Steen (61) er dømt til ett og et halvt års ubetinget fengselsstraff, og tolv års innreiseforbud til Danmark. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Storsvindleren Marie Madeleine Steen (61) er dømt til 18 måneders ubetinget fengselsstraff, og tolv års innreiseforbud til Danmark.

Dommen falt i Lyngby rett torsdag ettermiddag og ble anket på stedet, skriver VG.

Straffedømt 112 ganger

Avisen skriver at retten la til grunn at 61-åringen har utført grovt bedrageri, til tross for lave summer.

Som OA tidligere har skrevet vokste kvinnen opp på Raufoss. Hun er dømt for å ha reist Skandinavia rundt for å svindle mennesker, på utspekulerte og kyniske måter, i nærmere 30 år.

Med historier om sykdom, død og lommebok på avveie har hun fått folk til å låne seg penger, eller på andre måter utnyttet dem til sin fordel.

Hun er straffedømt 112 ganger gjennom disse årene.

– Løy ikke

Gikk i samme klasse som storsvindleren: – Den siste jeg kunne tro drev med noe slikt 

Denne gang var hun tiltalt for 22 nye tilfeller av grovt bedrageri og to tyverier i perioden 2014 til 2018.

VG skriver at hennes forsvarer Ulla Wulff Hansen påpekte i sin prosedyre at Steen ikke erkjenner at dette dreier seg om «bedrageri av særlig grov karakter», som tiltalen sier. Steen var ifølge forsvareren ved flere tilfeller faktisk i økonomisk nød, og løy dermed ikke om dette.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken