Krematoriet har aldri sjenert oss

nærmeste nabo: Sissel Eriksen er aller nærmeste nabo til krematoriet på Strømmen  et anlegg som er sammenliknbart med det som Gjøvik får. Vi verken ser, lukter eller hører noe fra anlegget, sier hun til OA.

nærmeste nabo: Sissel Eriksen er aller nærmeste nabo til krematoriet på Strømmen et anlegg som er sammenliknbart med det som Gjøvik får. Vi verken ser, lukter eller hører noe fra anlegget, sier hun til OA.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Naboer til krematoriet på Strømmen ser litt rart på oss når vi spør om de har noen reaksjoner på krematoriet.

DEL

Ifølge Arkitektene as, er det to krematorier i Norge som kan sammenliknes med anlegget som planlegges i Gjøvik. De er anlegget på Strømmen i Skedsmo kommune og anlegget i Drammen. Disse to er teknisk sett like det Gjøvik kirkelig fellesråd har bestilt, og begge anleggene ligger i etablerte boligstrøk.

Vi har besøkt Stalsberghagen gravlund i Strømmen og snakket med folk i nabolaget. Stalsberghagen er større i areal enn for eksempel Hunn gravlund. Boligene ligger nok noe nærmere på Hunn.

Nærmeste nabo
Sissel Eriksen er nærmeste nabo til krematoriet slik det ligger inne på Stalsberghagen gravlund. Hun bor i Korsveien 1A. Korsveien er veien som brukes ved levering av bårer til krematoriet. Vi forteller om situasjonen i Gjøvik med naboreaksjonene og spør:
Hvilke erfaringer har du med krematoriet?
Det kan være litt mange begravelser etter hverandre slik at kirkeklokka slår ganske ofte. Men man blir jo vant til det, så vi tenker ikke så mye over det. Det sjenerer ikke oss. Det eneste er julaften da folk kommer for å legge kranser på gravene. Da er det kaos her, og vi kommer ikke inn til innkjørselen vår. Det er det eneste negative jeg kan si om det. Det er ikke lukt eller noen ting, sier Eriksen.

Ikke røyk
- Det er det vi lurer på lukter det av krematoriet?
Nei.
- Røyk?
Nei, ingenting.
Støy?
Nei, ingenting og vi bor jo ganske nær da. Vi er vel nærmeste nabo, sier Eriksen som har bodd i boligen i 37 år.

Verre med fly
Kanskje vi ikke reagerer fordi vi er så vant med det. Nei da, jeg kan ikke si noe negativt om lukt, røyk eller noen andre ting.

På Gjøvik er folk redd for forurenset luft, støy og lukt...
Det kan de ta med ro. Det er mye verre med fly, sier Eriksen.
Kjenner du noen som har reagert på krematoriet?
Nei, jeg har aldri hørt noe snakk om det, sier naboen.

Det samme sier andre vi tilfeldig treffer i gatene omkring krematoriet. De har aldri hørt snakk om problemstillingen.

Artikkeltags