Begge lo, muligens noe nervøse, etter at de ga hverandre sitt ja da erkebiskopen av Canterbury, Justin Welb, spurte paret om de ville ha hverandre.

Erkebiskopen spurte også forsamlingen på rundt 600 gjester om noen hadde innsigelser til at paret giftet seg, noe ingen, ikke overraskende, hadde.

Paret avga så bryllupsløfter og utvekslet ringer. Erkebiskopen erklærte så paret for gift, og enkelte spontane jubelrop brøt ut i kapellet.

Brøt med tradisjoner

På hvert sitt vis brøt prins Harry og Markle med tradisjoner i bryllupsseremonien. Markle lovet ikke å lystre sin ektemann, som kirkens bryllupsløfter tradisjonelt sett sier, og prins Harry brøt med tradisjonen ved å velge å bære giftering.

Dette er ikke vanlig blant mannlige medlemmer av kongefamilien.

Bildeserie

Kongelig bryllup

 

Ifølge Kensington Palace er Markles ring av walisisk gull, og denne er gitt i gave av dronning Elizabeth. Prins Harrys ring er i platina, og har en overflate med struktur. Ringene er laget av gullsmedene i Cleave and Company.

Den amerikanske biskopen Michael Curry bidro med en utradisjonell 13 minutter lang preken under seremonien. Hovedinnholdet var kjærlighetens kraft.

– Hvis menneskeheten noensinne klarer å fange kjærlighetens energi, vil det bli andre gang at vi har oppdaget ilden, sa han.

Lange ermer og slep

Markles kjole, som det var knyttet store forventninger til på forhånd, er laget av designeren Clare Waight Keller, som er kunstnerisk leder for det franske motemerket Givenchy. Kjolen har båtutringning, lange ermer og et slep.

Ifølge BBC bar Markle dronning Marys tiara, lånt til henne av dronning Elizabeth, og et fem meter langt slør som ble holdt oppe av to brudesvenner på vei inn til kapellet. Sløret var brodert med blomster fra hvert av landene i Det britiske Samveldet.

Celebre gjester

Til sammen har Markle ti brudepiker og -svenner, alle barn. Prins William og hertuginne Kates eldste barn prins George og prinsesse Charlotte er blant disse.

Svært mange kjendiser er gjester i seremonien, i tillegg til en rekke medlemmer av den britiske kongefamilien. Oprah Winfrey, Serena Williams, Sir Elton John, George Clooney og David Beckham er noen av de kjente navnene som deltar i bryllupet i Windsor.