Kolbu stasjon totalskadet i brann

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Kolbu stasjon ble natt til lørdag totalskadet av brann. Ingen personer kom til skade i brannen. Husets beboere er på ferie.

DEL

Brannen ble meldt ved 04.00-tiden lørdag morgen. Brannen utviklet seg fort til en større brann. Tre biler fra Østre Toten brannstasjon rykket ut, samtidig som det ble sendt bud på vaktlaget fra Vestre Toten brannstasjon. Da det etter hvert viste seg at brannen var vanskelig å slukke, ble også snorkelbil fra Gjøvik brannstasjon tilkalt.

Til å begynne med mente brannmannskapene at de kontrollerte brannen og utførte slokningsarbeidet både innen- og utenfra. Men huset er restaurert mange ganger og hadde utallige skjulte hulerom mellom både vegger og tak. I tillegg var huset isolert med flis. Ilden fikk godt feste i taket og det ble da for farlig for brannmannskapene å slukke fra taket og fra innsiden. Det var da beslutningen om å bruke snorkelbil ble tatt. Brannvesenet lot flammene lage hull i taket slik at strålen fra snorkelbilen skulle komme til. Huset er å betrakte som totalskadd.

Beboerne av huset er på ferie. Ingen kom til skade som følge av brannen.

I tilknytning til huset er det et verksted. Dette ble ikke direkte berørt av brannen, men er trolig påført røyk og vannskader.

Artikkeltags