Drapssiktet 16-åring avhøres trolig i slutten av uken

Pressekonferanse ved politistasjonen på Vinstra etter at en 16 år gammel jente ble drept av en jevnaldrende gutt. Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad.

Pressekonferanse ved politistasjonen på Vinstra etter at en 16 år gammel jente ble drept av en jevnaldrende gutt. Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den 16-årige gutten som er siktet for å ha knivdrept en jevnaldrende jente på Vinstra, blir neppe formelt avhørt av politiet med det første.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) - Den siktede har foreløpig avgitt en fri forklaring til politiet. Det ble gjort før helga. Videre avhør vil skje ettersom etterforskningen skrider fram. Disse avhørene kan bli av mer konfronterende karakter, melder politiadvokat Stine Rigmor Grimstad til GD.

Mye arbeid gjenstår

Det gjenstår flere avhør av vitner og analyse av innhentet informasjon uten at politiet mandag ønsker å gå nærmere inn på det.

Kripos har bistått politiet i Innlandet med åstedsundersøkelser og vil videre være med på analysearbeidet av innhentet informasjon.

Forsvarsadvokat for den siktede 16-åringen, Lorentz Stavrum, sier til Dagbladet at politiavhør av hans klient vil skje tidligst i slutten av uken.

Stavrum sier en rekke formelle skritt må tas før 16-åringen kan bli formelt avhørt.

– Mange ting må klareres før han kan delta i et ordentlig, grundig avhør. Ikke minst skal han til medisinsk undersøkelse for å få hans helsemessige tilstand avklart, sier Stavrum.

Han har vært i jevnlig kontakt med tenåringen.

Psykiatrisk undersøkelse

I tillegg til den medisinske undersøkelsen skal 16-åringen etter planen gjennomgå en psykiatrisk undersøkelse.

– Dette er rutinemessig, og skjer for å avgjøre hans tilregnelighet. Men også dette vil ta noe tid, ettersom retten først må oppnevne sakkyndige, sier Stavrum.

Artikkeltags