Kjøper rullegardiner for 650.000 kroner

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Togpendlerne på Gjøvikbanen har klaget over at det kommer inn for mye sol i kupeene. Derfor skal det kjøpes inn rullegardiner for 650.000 kroner.

DEL

Vi tar kundene på alvor, og dette gjør vi etter innspill fra passasjerene, sier direktør Margareth Nordby i NSB Anbud AS til Oppland Arbeiderblad.

Årsaken til at det ikke ble montert rullegardiner på de nye togsettene, er økonomiske. Men Nordby understreker at NSB Anbud lytter til kundene, og derfor er saken revurdert.

I dag er det bare komfortavdelingen som har rullegardiner, men i løpet av august og september skal de være montert på alle de 48 vinduene i hvert sett.

NSB-sjefen har også andre nyheter. Det er kommet ønsker om større stilleavdeling, og i løpet av høsten blir stilleavdelingene utvidet på morgentogene som er i Oslo før klokka åtte.

Vi tar i bruk en mellomkupé, og det betyr mer enn en fordobling av antallet seter. Vi arbeider også med å dempe lyset. Tidligere har det vært helmørke kupeer, men det kan vi dessverre ikke ha. Men vi skal i alle fall få dempet belysningen slik at det blir mer behagelig for passasjerene i stilleavdelingene, opplyser Nordby som også har tatt tak i et annet problem innvendige glassdører som slår opp og som skaper støy.

Flere passasjerer har kritisert de nye togsettene i pressen, og Margareth Nordby har blant annet hatt samtaler med en av dem, Tom Gundersen fra Roa. Hun skal også møte en som pendler fra Raufoss i dag.

Artikkeltags