Kjerstin i Bodø ble lurt av svindler fra Toten

Kjerstin Larsen ga 500 kroner til kvinnen, slik at hun skulle komme seg til Trondheim for å møte sønnen sin og hente pengeboka si. ? Jeg skjønte at jeg hadde blitt lurt det øyeblikket jeg ga fra meg pengene, sier Larsen til AN. Foto: Sofie Braseth/Avisa Nordland

Kjerstin Larsen ga 500 kroner til kvinnen, slik at hun skulle komme seg til Trondheim for å møte sønnen sin og hente pengeboka si. ? Jeg skjønte at jeg hadde blitt lurt det øyeblikket jeg ga fra meg pengene, sier Larsen til AN. Foto: Sofie Braseth/Avisa Nordland

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Beryktet dame er på farten igjen. Denne gang i Nord-Norge.

DEL

[AVISA NORDLAND]:Mandag fikk butikkeier Kjerstin Larsen i Bodø besøk av Marie Madeleine Larsen, opprinnelig fra Raufoss, som lurte til seg 500 kroner.

- Hun var smilende, blid og veldig sjarmerende, forklarte Kjerstin Larsen til an.no.

Marie Madeleine Larsen er dømt for en rekke tilfeller av tyveri, bedrageri, plagsom opptreden og ærekrenkelser. Senest i 2012 ble hun dømt for en rekke lignende forhold i Oslo Tingrett. Men da kvinnen kom inn døra hos Bliss Design i Storgata i Bodø, ante Kjerstin Larsen fred og ingen fare.

– Det var en utrolig flott kvinne. Hun var smilende, blid og veldig sjarmerende. Hun fortalte om seg selv, og la til at hun var syk og nettopp hadde flyttet til Bodø.

Larsen ler når hun forteller om hendelsen.

– Kvinnen sa at sønnen hennes hadde kjørt av gårde med pengeboka hennes, da han dro for å hente flyttelass nummer to. Hun var altså fri for både pengebok, lader til telefonen og i det hele tatt. Hun skulle reise med toget til Trondheim for å møte sønnen der, for så å komme tilbake til Bodø onsdag, sier butikkeieren.

God intuisjon

Larsen forteller at kvinnen var inne i butikken i 40 minutter, og at hun satte av flere varer som hun skulle hente senere.

– På et punkt så hun meg inn i øynene og sa:- Du har god intuisjon, du. Jeg lo og sa at jeg vanligvis hadde det.

Larsen sier at det endte med at hun ga kvinnen 500 kroner, uten at hun direkte hadde spurt om pengene.

– Hun var inne i butikken ganske lenge, og bygde en relasjon. Da jeg trakk meg litt unna merket hun det, og trakk seg litt unna før hun huket meg inn igjen. Hun er utrolig dyktig i det hun gjør.

- Alarm

Marie Madeleine Larsen (56), som opprinnelig er fra Raufoss, er omtalt i en rekke medier de siste årene etter å ha bedratt mennesker i over 20 år.

Hun er beskrevet i Dagbladets Magasinet som "veltalende, sjarmerende og ekstremt manipulerende".

Tidligere denne uken var hun også innom et av Bodøs hoteller.

- Hun var innom her en ettermiddag, men har ikke vært gjest, sier hotelldirektøren til an.no.

- Vi har slått alarm og er veldig obs. Det har hendt vi har blitt lurt, men det er sjelden vi har navn og bilde på personen, fortsetter sjefen på hotellet til an.no.

Politiet: - Gråhåret og hyggelig

Også politiet i Salten advarer mot storsvindleren som har flere dommer bak seg etter å ha lurt både prest, Frelsessarmeen, frisør, hoteller, drosjer - blant andre.

- Vi ber om at folk er årvåkne og ikke nøler å kontakte politiet dersom de kommer ut for en gråhåret, hyggelig, blide og utadvendt kvinne i 50-årene med en trist historie og som er i pengenød, sier politioverbetjent Øystein Røsnes i Slten politidistrikt til an.no.

Politiet i Salten har foreløpig ikke mottatt noen anmeldelser, men flere har tatt kontakt etter å ha møtt henne.

For det er ved å lyve om triste og tragiske historier at kvinnen oppnår å få både oppmerksomhet og omsorg - og hjelp i form av penger, klær og losji.

- Kvinnen sa at sønnen hennes hadde kjørt av gårde med pengeboka hennes, da han dro for å hente flyttelass nummer to. Hun var altså fri for både pengebok, lader til telefonen og i det hele tatt. Hun skulle reise med toget til Trondheim for å møte sønnen der, for så å komme tilbake til Bodø onsdag, forklarte Kjerstin Larsen til an.no.

CV

Marie Madeleine Larsen forteller ofte at hun er alvorlig kreftsyk, eller at hun har vært kreftsyk tidligere. Ifølge historiene hennes har hun hatt både brystkreft, svulst i hjernen og svulst i ryggen. En rekke av ofrene hennes har fått høre den triste historien om at en av sønnene hennes - eller begge - nettopp er døde, skrev Dagbladet om henne.

CV-en hennes er ifølge hennes egne historier at hun blant er annet lege, sykepleier, psykiatrisk sykepleier, jordmor, prest, diakon og parkeringsvakt. Hun har benyttet minst et dusin forskjellige navn.

Oslo tingrett skrev følgende i en dom fra 2007:

«Retten ser svært alvorlig på at enkelte av de fornærmede fremsto som hardt rammet og dypt krenket av tiltaltes hensynsløse adferd»,

Hun ble dømt til tre års fengsel for blant annet falsk anmeldelse, 14 grove bedragerier, 2 forsøk på utpressing, 3 tilfeller av ærekrenkelser og 4 tilfeller av hensynløs opptreden. Retten fant det skjerpende at NN var dømt for tilsvarende forhold flere ganger tidligere, og at hun hadde «holdt på med forbrytelser av samme karakter i over 20 år.»

- Gjort mye dumt

I 2001 satt hun fengslet i Sverige. Da sto hun fram som angrende synder i Se og Hør.

- Jeg har gjort mye dumt. Og selvfølgelig er det ikke hyggelig å tenke på alle dem jeg har lurt, sa hun til ukebladet.

Politiet ser ikke bort fra at hun fortsatt er i Bodø, eller kan komme tilbake snart.

- Både bedrifter og privatpersoner er blant kvinnens tidligere ofre, advarer politioverbetjent Røsnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken