- Dette er en annerkjennelse av over 40 år med iherdig og frivillig innsats, sier daglig leder Kristin Berget i Kirkens SOS i Hedmark og Oppland.

De nærmere 100 frivillige i Kirkens SOS i Hedmark og Oppland er del av en landsdekkende og døgnåpen krisetjeneste på telefon og internett. Hvert eneste døgn tar Kirkens SOS imot 500 samtaler.

Stolthet og motivasjon

- Vi har vært nominert flere ganger, men dette er første gang vi vinner. Å motta Frivillighetsprisen er en viktig anerkjennelse av våre frivillige, det skaper stolthet og motivasjon i hele organisasjonen, sier Kristin Berget.

Kirkens SOS har siden 1974 tilbudt fortrolige samtaler til alle som trenger en å prate med. Noen av dem som tar kontakt er ensomme, syke, redde og motløse. Andre forteller at de har tanker om å avslutte livet. På telefon handler omkring 10 prosent av samtalene om selvmordstanker, på sos-chat handler så mye som 50 prosent om det samme, opplyser Kirkens SOS i en pressemelding.

Glad for å være til stede

- Det kan være krevende å sitte på vakt, men det er meningsfullt å være en som andre mennesker prater med når de opplever sitt livs verste krise.  Det å være til stede for et medmenneske er ofte motivasjon god nok for de frivillige, sier Berget.

De frivillige i Kirkens SOS er verken psykologer, terapeuter eller andre former for spesialister. De er vanlige mennesker som har opplevd både oppturer og nedturer i livet, slik som innringerne og innskriverne som tar kontakt med Kirkens SOS. For Kirkens SOS tilbyr en tjeneste basert på likeverd, respekt - og et oppriktig ønske om å være til stede for andre mennesker som har det vanskelig.

Kvalitet

-Når det er sagt, så vil jeg understreke at vi er svært opptatt av å levere kvalitet. Alle frivillige er utvalgt etter søknadsskjema, intervju, grundig opplæring og vi har rutiner for regelmessig veiledning og faglig oppdatering av de som er i tjenesten, presiserer Kristin Berget.

Frivillighet Norge har arrangert en sms-avstemming som har foregått i sosiale medier. Juryen valgte vinneren blant de tre finalistene med flest SMS-stemmer. Vinneren får 50.000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål.