Kinoen sendte voldelig forfilm til små barn

Gjøvik kino viste traileren til filmen Haram.

Gjøvik kino viste traileren til filmen Haram.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

En far med barn reagerte sterkt da de i forkant av familiekino ble vitne til en filmtrailer med voldelig innhold.

Krast brev fra forelder

«Dette må være brudd på kinoloven ... Få slutt på denne praksis!», skrev han umiddelbart i et krast brev til kinosjef, ordfører og kultursjef.

Faren hadde vært lege for norske styrker i utlandet, og skrev i sitt brev at han hadde vært med og sortere kroppsdeler etter en vegbombe.

«Jeg tåler å se dette, men ikke barn i sju års alder», var den klare meldingen hans.

Traileren til flimen Haram, som kom på kino fredag, inneholder skyting, kniver, slåssing og sparking av noen som ligger nede.

– Feilvurdering

Kinosjef Marit Bratland beklager:

– Vi viste filmen Heaven is for Real. Medietilsynet hadde sensurert denne som tillatt for alle. Filmen ble satt opp som ordinær visning ved Gjøvik Kino. Ved en inkurie ble det satt på en trailer til filmen Haram. Filmen har 15 års aldersgrense. Traileren var sensurert til 11 år. Vi beklager sterkt feilvurderingen som ble gjort hos oss, og er og lei oss for de konsekvenser det fikk for den del av publikum som var unge, og spesielt for de under 11 år.

– Vi vil nå gå igjennom våre rutiner for valg av trailere til filmer, og håper i framtiden å unngå uheldig valg som i dette tilfellet, sier Bratland.

Artikkeltags