VG: Møtte sivilt politi på bensinstasjon timer etter bortføringen

Artikkelen er over 1 år gammel

Avisen hevder onsdag kveld at Tom Hagen (68) skal ha møtt sivilt politi på en bensinstasjon noen få timer etter at kona forsvant fra hjemmet sitt i fjor.

DEL

(Romerikes Blad) I timene etter at det ble klart at kona Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) var blitt bortført, skal ektemannen Tom først ha lett etter henne og forsøkt å nå henne på telefonen – uten å få kontakt, melder VG.

Etter noen timer skal han ha – til tross for advarselen om at kona ville bli drept hvis han tok kontakt med politiet – møtt sivilt politi på en politistasjon i nærheten av boligen på Fjellhamar i Lørenskog, hevdes det.

Dette til tross for at trusselen i brevet fra de antatte gjerningspersonene skal ha gått på at 68-åringen ville bli drept om politiet ble innblandet.

Kontaktet av politi

Til RB forteller nabo Rolf A. Letvik at han ble kontaktet av politiet i månedsskiftet oktober/november om saken.

– Jeg ble oppringt av politiet da jeg var på hytta og fikk da spørsmål om jeg hadde observert noe uregelmessig i nabolaget. Det avkreftet jeg, sier han.

Dagens Næringsliv hevdet onsdag kveld at det tok flere døgn før Hagen tok kontakt med politiet, men har siden rettet dette til at det tok en «viss tid».

Politiet bekrefter til avisen at samtalene mellom de angivelige kidnapperne og familien har skjedd gjennom transaksjoner av kryptovalutaen Monero. Han ønsker ikke å kommentere opplysningene fra VG om at beløpet gjerningspersonene har bedt om skal være på ni millioner euro (87 millioner kroner).

  • Alle som har tips i saken oppfordres til å kontakte politiet på www.politiet.no/tips, eller på tlf. 64 81 95 99.

KIDNAPPET: Her i denne boligen på Fjellhamar i Lørenskog ble 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen kidnappet.

KIDNAPPET: Her i denne boligen på Fjellhamar i Lørenskog ble 68 år gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen kidnappet. Foto:

 

Kidnappet i hjemmet

Det var 31. oktober i fjor at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) skal ha blitt bortført fra familiens bolig. Dette var også siste gang noen så kvinnen i live.

Øst politidistrikt driver nå en intens etterforskning der de får bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Interpol og Europol. Gjennom flere uker har politiet gjennomført kriminaltekniske undersøkelser inne i boligen til ekteparet i Lørenskog.

Til RB opplyser Brøske i politiet at de har mottatt en stor andel tips etter at saken søndag ble offentliggjort.

–  Jeg kan bekrefte at det i løpet av dagen har kommet inn flere tips i saken. Vi er nå i en innsamlingsfase, og det er for tidlig å kommentere hvilke tips vi har fått, opplyser han.

Språkeksperter hentet inn

Tidligere onsdag kveld kunne NRK melde at det var funnet flere ark med beskjeder inne i boligen dagen 68-åringen ble bortført. Politiet håper nå at språkeksperter kan sette dem på sporet av hvem som har bortført milliardær-kona, opplyser kilder til statskanalen.

Disse arkene skal ha blitt funnet av ektemannen Tom dagen hun ble bortført.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken