Kongeparet har tatt farvel for denne gang

Kongeparet har ankommet Kapp.

Kongeparet har ankommet Kapp. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Klokka 14.45 ankom kongeparet brygga på Kapp Melkefabrikk.

Toten janitsjar spilte mens kongeparet steg i land, hvor de ble ønsket velkommen av ordfører Guri Bråthen.

Det ble sjarmerende underholdning da Ballettskolen Svanesjøen danset for gjestene ute på Skibladnerbrygga.

Deretter ble kongeparet hilst med tale av ordføreren, før det var humor og underholdning med Urbane Totninger og Knut Anders Sørum.

Mange aktiviteter

Mange hadde møtt fram på denne spesielle dagen for å hilse Kongen og Dronningen, og stilte med både flagg og blomster i håret. I timene før besøket har det blant annet vært åpent hus på Mjøsas Ark, det har vært ansiktsmaling, konserter, designernes sommermarked, kultursti og fisking.

Kongeparets tid på Kapp er nå over, og folket hilser den populære kongen og dronningen god tur videre med Skibladner til Gjøvik.

Her er forventet ankomsttid klokka 16.20.

Kultur og underholdning

På Gjøvik er det minst like mange frammøtte som på Kapp. Fra vinduet på Oppland Arbeiderblad kunne vi se mange båter som møtte Skibladner og følge dens viktige passasjerer på veien fra Toten til Gjøvik.

På brygga ventet et for anledningen svært mannsterkt korps, og en hel rekke unge musikere på å få spille og synge for majestetene. Sinfonietta Innlandet har hentet fram stykker av Grieg, mens korene ved Gjøvik kunst- og kulturskole vil bidra med nydelig sang.

Presis klokka 17.00 er det tid for å bryte opp igjen, og da setter Skibladner og dens kongelige passasjerer kurs mot Lillehammer, der gjestene går i land.

Mandag skal kongen og dronningen være til stede ved en kveldskonsert på Kvamsfjellet i Nord-Fron. Dagen etter skal kongeparet holde hagefest med i alt 600 inviterte gjester fra både Oppland og Hedmark på Maihaugen på Lillehammer.

TLF: 61 18 93 00 SMS/MMS: oatips til 2005 E-post: tips@oa.no Send video

Artikkeltags