Terningkast 5: JORALF GJERSTAD: Den gode kraften

snåsamannen

snåsamannen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Gyldendal forlag

DEL

Endelig får vi høre Joralf Gjerstad fortelle med egne ord om sitt liv og sine gode gjerninger som Snåsamannen. Mannen med de helbredende, varme og gode hendene, mannen som har tatt imot folk med alle slags plager i over 60 år, og som ikke har tatt betaling for det.

I denne boka forteller Joralf Gjerstad selv om sine evner som helbreder, om sin oppvekst og om det fascinerende livet han har levd. Gjennom erindringer og minner fra barndom, ungdom og i samlivet med kona Signe får leseren et lite glimt av hvor mye Snåsamannen har betydd for enkeltmennesker gjennom mange tiår.

Gjerstad forteller om hjembygda Snåsa, om hva den lokale tilhørigheten har betydd for ham, og om historiske hendelser han har vært med på. Når det gjelder «den gode kraften» klarer selv ikke han å gi noen fullstendig forklaring på hvor den kommer fra, den bare er der.

Han lovpriser kjærligheten mellom menneskene og mener at det å gjøre godt for andre kan forandre både enkeltmennesker og samfunn. Troen på Gud og på kirkens budskap har alltid vært viktig for Snåsamannen, som han selv sier: «Åndelig styrke til sjelelivet gir oss det beste grunnlaget for å tjene det gode.»

Han arbeidet i mange år som klokker i Snåsa, og har vært til stede hos folk i alle livets faser. 83 år gammel har han bestemt seg for å slutte å arbeide som helbreder, han makter ikke mer.

All ære til Joralf Gjerstad for sin innsats for å hjelpe, uegennyttig og selvoppofrende gjennom så mange år. Denne boka, lettlest og liketil og skrevet av ham selv, er en påminner om at hver og en av oss kan gjøre mye for andre, varme hender eller ikke.

Artikkeltags