Avlivet hund med hagle i boligområde på Jevnaker

FULL UTRYKNING: Etter melding om skudd og en person med hagle, slo politiet full alarm ved utrykning til Jevnaker mandag kveld. Her er de utenfor Hadeland Glassverk. Hendelsen skjedde på Toso.

FULL UTRYKNING: Etter melding om skudd og en person med hagle, slo politiet full alarm ved utrykning til Jevnaker mandag kveld. Her er de utenfor Hadeland Glassverk. Hendelsen skjedde på Toso. Foto:

Politiet slo full alarm da en mann ble observert med hagle og det ble avfyrt skudd i Toso-området på Jevnaker mandag kveld.

DEL

(Ringerikes Blad) Klokken 18.50 fikk politiet melding om to smell og observasjon av en mann med hagle i Toso-området på Jevnaker. Det ble iverksatt full politiaksjon.

– Det viste seg at en hund hadde blitt avlivet på stedet av sin eier. Dette skjedde utenfor en privat bolig, opplyser operasjonsleder Eskil Hagen Olsen i Sør-Øst politidistrikt til Ringerikes Blad.

Politiet kom til stedet klokken 19. Situasjonen ble raskt avklart og ingen personer er skadet.

– Hva har politiet gjort på stedet?

– Først var det en veldig uoversiktlig situasjon. Vi hadde bare den ene meldingen å forholde oss til før vi kom til stedet. Men da vi kom fram, fikk vi raskt kontroll. Vi møtte den aktuelle personen ved boligen og fikk forklaring på det som hadde skjedd. Der fant vi også den avlivede hunden, sier Hagen Olsen.

Politiet vurderte om det skulle opprettes sak på grunn av omstendighetene rundt avlivingen. Det ble også undersøkt om det hadde vært uaktsom atferd med våpenet.

Senere mandag kveld kan operasjonslederen opplyse at hendelsen ikke får noe etterspill for hundeeieren, som raskt skjønte at valg av tid og sted for avlivingen var uheldig.

– Etter en totalvurdering har vi bestemt at det ikke opprettes sak. Mannen forsto at det var dumt å gjøre dette i et boligområde, sier Hagen Olsen.

POLITIAKSJON: Politiet slo full alarm før situasjonen var avklart ved 19-tiden mandag kveld.

POLITIAKSJON: Politiet slo full alarm før situasjonen var avklart ved 19-tiden mandag kveld. Foto:

Artikkeltags