I forbindelse med at Madshus Skifestival går av stabelen samme sted påfølgende helg, drar Gjøvik kommune og Øverby Helsesportssenter i gang det de håper blir en årlig tradisjon, nemlig en tilrettelagt skidag for mennesker med en eller annen slags form for funksjonshemning.

Arrangementet har fått navnet "Ski for alle", og ble en realitet etter at alle gode krefter i henholdsvis kommunens kultur- og fritidsavdeling og helsesportssenteret slo seg sammen for å utvikle ideen.

– Vi har sendt ut invitasjoner til det meste av Vestoppland. Kanskje kommer det så mange som 100 stykker. Uansett er vi klar til å gi alle som kommer en uforglemmelig dag med lek i snøen, lover fritidskonsulent Siri Syvrud. Hun forteller at tilbudet er gratis og spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede. Foruten skigåing blir det muligheter til aking, utprøving av skiutstyr og hjelpemidler, kjøring med hundespann og snøscooter, kanefart, samt sang og musikk i en 200 kvadratmeter stor lavvo, som skal reises for anledningen. I tillegg dukker også Sigbjørn Sørlie fra Friskus handikapidrettslag opp. Han lover at alle som vil skal få en tur i sin spesialbygde beltegående terrengbil.

– Alle byer med respekt for seg selv har en eller annen form for festival. Hvorfor skulle ikke Gjøvik også ha det? spør prosjektansvarlig for skifestivalen for Øverby, Bjørn Stenvold. Han understreker at det er viktig å stimulere alle til å bruke marka og alle gledene den har å tilby vinterstid.