Gå til sidens hovedinnhold

Interesse er viktigst

Artikkelen er over 19 år gammel

60 prosent av ungdommen sier interesse er viktigst når velger utdanning. Bare 15 prosent sier at lønn er viktigst. Dette viser en undersøkelse om utdanningsvalg, som er gjennomført av Norsk Reiselivshøyskole og OMH Business School.

Rektor Bård Tronvoll ved reiselivshøyskolen er overrasket over resultatene.
– Jeg trodde lønn var viktigere i valg av utdannelse. Men samtidig viser undersøkelsen at rådene fra høyskoler og myndigheter om å velge etter interesse, blir hørt av ungdommen. Det er positivt, sier han.
10 prosent mener muligheter til å jobbe med mennesker er viktigst i valg av utdannelse. 13 prosent mener karrieremuligheter er det som i størst grad påvirker utdanningsvalget, mens bare to prosent sier at bekvem arbeidstid i yrket er det viktigste. 28 prosent av deltakerne i undersøkelsen sier at studiemiljø betyr mest når de skal velge studiested. 26 prosent sier at skolens faglige styrke betyr mest, mens bare ni prosent sier at skolens anerkjennelse er viktigst. Skolens geografiske beliggenhet og kostnader ved å studere er viktigst for henholdsvis 13 prosent og 17 prosent. Bare et fåtall mener at undervisningsform og at det er en kort utdannelse er avgjørende. (ANB)