– Jeg vil gi folk nytt syn på poteten

Potet i fokus: Årets marked skal først og fremst handle om poteten. Andreas Viestad kommer for å vise noen av bruksområdene. Foto: Ringsaker kommune

Potet i fokus: Årets marked skal først og fremst handle om poteten. Andreas Viestad kommer for å vise noen av bruksområdene. Foto: Ringsaker kommune

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Viestad vil samle 25 potetslag.

DEL

[Ringsaker blad:] Matskribenten og programlederen kommer til Innlandsmarkedet i Moelv 26.–27. august for å fokusere på poteten.

– Den blir ofte sett på som litt kjedelig, men jeg kan love at selv de som spiser mye poteter vil få smake noe nytt på potetsmakingen lørdag.

Viestad håper å samle 25 ulike slag med poteter fra lokale produsenter.

– Det er bare å melde seg om man har poteter å bidra med, sier Bjørg Mykløy, som er markedssjef i Ringsaker kommune.

Poteten vil prege programmet. Blant annet blir det Innlandsmesterskap i potetskrelling, kåseri om potetakevitt med akevittsmaking og potetgullsmaking for ungene, i tillegg til de vanlige aktivitetene.

– Norge var en potetnasjon, men i dag spiser vi bare en tredjedel av hva vi gjorde for 100 år siden. Det er utrolig mye man kan bruke poteten til, det trenger ikke bare være «kjedelig» tilbehør. Noe av det vil jeg vise, sier Viestad.

Å ha et bestemt tema for markedet er nytt av året. Mykløy tror og håper at det blir en suksess.

– Det er nok noe som kommer til å fortsette i årene framover, og vi har utrolig mye å velge mellom her i Ringsaker. Vi håper at mange kommer til Innlandsmarkedet også i år, sier Mykløy.

Artikkeltags