Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 2 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 1. juledag, 25. desember.

Natt til 1. juledag har vært stille og rolig for politiet i Innlandet. Det ble ikke meldt om noen store hendelser i OA-distriktet. De eneste meldingene politiet har fått inn er meldinger om stengte fjelloverganger og narkotikabruk på Jaren.

Her er de viktigste nyhetene fra resten av Norge og verden:

Leteaksjon etter savnet turgåer

Politi og Røde Kors iverksatte natt til 1. juledag en leteaksjon i Gjevilvassdalen i Oppdal etter en savnet mann i 20-årene. Mannen ble meldt savnet rundt klokken 23 på julaften, og i 3-tiden meldte politiet at han ble funnet på en hytte.

Mannen la ut på tur morgenen lille julaften og skulle gi lyd fra seg til en venninne hver dag. Julaften ga han ikke lyd fra seg og på grunn av værforholdene i området iverksatte politi og Røde Kors derfor leteaksjon etter mannen.

Flere stengte veier

Nedbør og annet uvær skaper vanskeligheter på flere riksveier og fjelloverganger. I tillegg er det svært glatte kjøreforhold flere steder.

Blant annet er riksvei 13 over Vikafjellet og riksvei 7 over Hardangervidda stengt. Det er kolonnekjøring på riksvei 52 over Hemsedalsfjellet og E134 over Haukelifjell. Politiet oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

Kraftig børsnedgang i Tokyo

To og en halv time etter at den Tokyo-baserte Nikkei-indeksen åpnet tirsdag morgen, falt børsen 5 prosent. Bekymringen over USAs økonomi ses på som årsaken.

Også på den bredere Topix-indeksen var det rødt. En time etter åpning falt børsen 4,20 prosent. To og en halv time etter åpning var fallet på 4,99 prosent.

Erdogan inviterer Trump

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har invitert USAs president Donald Trump til Tyrkia neste år, opplyser Det hvite hus.

– Ingenting bestemt er planlagt, men presidenten er åpen for et potensielt møte i framtiden, sier talsperson Hogan Gidley for Det hvite hus i en uttalelse.

Kommentarer til denne saken