Ikke ta fra oss filmverkstedet

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

De filminteresserte ungdommene på filmverkstedet håper politikerne ikke legger ned tilbudet.

DEL

Vi vil gjerne beholde dette stedet, der vi får lov til å drive med det vi liker. Det er kjempesynd hvis det blir lagt ned, mener Fredrik Gulbrandsen, Heidi Solberg, Amund Hasle og Håkon Edland Egge.

De utgjør fire av de 10 ungdommene som hver mandag og torsdag møter opp på Ungdommens Hus for å gjøre det de like aller best, - å lage film.

- Selv om film- og videoproduksjon nok ikke interesser så veldig mange er det viktig nok for oss som holder på med det. Dette er en hobby på lik linje med fotball eller ishockey, og da bør ikke politikerne ta tilbudet fra oss, mener Håkon Edland Egge.

Kameradame

Sammen med mange av de andre på filmverkstedet er ikke Håkon fremmed for å ta en utdanning som i framtida ender opp med et yrke innen video- eller filmproduksjon.

Jeg synes det er morsomt å stå bak kameraet. Drømmen akkurat nå er å bli kameradame i for eksempel TV2, smiler Heidi Solberg.

Fredrik Gulbrandsen begynte på filmverkstedet sist vinter, og har rekruttert flere av de 10 som nå står i fare for å miste tilbudet. Han mener filmverkstedet burde vært bedre markedsført.

Trenger bedre utstyr

Det hadde helt sikkert kommet flere ungdommer hit hvis de bare hadde visst at det fantes et slikt tilbud. Selv fikk jeg vite det av moren min, og hun hadde hørt det fra ei venninne, sier Fredrik.

Sammen med de tre andre som i går kveld hadde møtt fram for å drive med manusskriving, håper 15-åringen at politikerne bevilger mer penger til bedre utstyr, i stedet for å legge ned hele tilbudet. Det er en av de voksne instruktørene, Christer Antonsen, helt enig i.

- Politikerne kutter gjerne der det virker som interessen ikke er stor. Filmproduksjon er kanskje ikke helt «mainstream», men er viktig i et kulturelt samfunn. Nå er det slik at kommunen i stedet for å spørre oss om hjelp til diverse produkter, heller henvender seg til Filmskolen i Lillehammer. Slik bør det ikke være. Vi trenger et oppegående film- og videoapparat også i Gjøvik, mener Anthonsen.

Artikkeltags