Ikke la deg lure av denne e-posten

Her blir mottakeren bedt om å følge en link for å bekrefte kontoinformasjonen.

Her blir mottakeren bedt om å følge en link for å bekrefte kontoinformasjonen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Fredag advarte Sparebank 1 sine Facebook-brukere om en ny runde med svindelforsøk. Mandag fikk Finn Rønning fra Gjøvik oppleve svindelforsøket selv.

Han er ikke Sparebank 1-kunde, og lot seg derfor ikke lure av forsøket, men mener e-posten er svært utspekulert og ønsker å advare andre.

– SpareBank 1-kunder mottar av og til e-post fra svindlere (phishing) hvor de blir bedt om å oppdatere sin kortinformasjon eller annen konfidensiell informasjon, skriver banken på sin nettside.

E-posten ber mottakeren gå videre inn på ei falsk nettside, via en link i e-posten.

Ikke klikk

Banken advarer kundene mot å klikke på linker eller vedlegg i slike e-poster.

De oppfordrer heller mottakeren til å sende e-posten videre til banken, deretter slette den fra innboksen og deretter søppelkassen.

Phishing

I e-posten som ble sendt til Rønning mandag ble han bedt om å gå videre på en lenke. Denne lenken åpnet igjen ei falsk nettside der brukeren får beskjed om å oppgi informasjon.

Hensikten med dette er å lure mottakeren til å oppgi fortrolig informasjon. Informasjonen kan senere benyttes for å svindle mottakeren.

Om du har kommet til skade å fulgt oppskriften i e-posten og dermed gitt fra deg sensitiv informasjon, ta kontakt med banken snarest, råder Sparebank 1 på sine nettsider.

Artikkeltags