Ung husflid fører gammel kunnskap videre

35 barn i alderen 7-13 år deltok i aktivitetsuka på Valdres folkemuseum: Foto: Innsendt

35 barn i alderen 7-13 år deltok i aktivitetsuka på Valdres folkemuseum: Foto: Innsendt

For femte gang er det i august arrangert Ung Husflid på museet på Fagernes. De har strikket, vevd, sydd på symaskin, snekret, bakt på takke og laget mat.

DEL

Hver dag i uka før skolestart kom 35 barn i alderen 7 – 13 år til museet og var med på forskjellige aktiviteter. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom museet og noen av husflidslaga i Valdres. Dessuten var seks ungdommer med som medledere. Disse har tidligere år vært deltakere. Takket være Sparebankstiftelsen DNB kunne disse nå få litt lønn for å være med å bringe videre det de har lært tidligere.

Primus motor var leder i Nord-Aurdal husflidslag, Eli Enger. Hun har hatt med seg 14 dyktige husflids - entusiaster, som har bidratt til at barna har fått innblikk i tradisjonelt handverk.

Ung Husflid er en del av Norges Husflidslag og det arrangeres lignende kurs flere steder i Oppland.

– Museet på Fagernes er en ideell plass å arrangere slike aktiviteter. Dessuten får alle barna en times omvisning på museet. Både for museet og for husflidslaga er det viktig å skape interesse for tradisjoner, for på den måten å forstå bedre den tida vi lever i nå, sier Enger.

Artikkeltags