Il Tempo Extra Gigante opp i Høyesterett

RETTSSAK NESTE UKE: Stridens kjerne er  berg-og-dalbanen Il Tempo Xtra Gigante.

RETTSSAK NESTE UKE: Stridens kjerne er berg-og-dalbanen Il Tempo Xtra Gigante. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Datoen for ankesaken i striden om berg- og dalbanen i Hunderfossen familiepark er satt.

DEL

(Gudbrandsdølen Dagningen) Ankesaken er berammet over tre dager og varer fra 17. - 19.oktober.

Rettssaken neste uke tar utgangspunkt i striden fra 2015. Da gikk Caprino-arvingen Remo Caprino til sak mot Hunderfossen familiepark. Han mener berg- og dalbanen Il Tempo Extra Gigante er basert på filmbilen Il Tempo Gigante i Flåklypa Grand Prix, der Caprino Filmcenter og Aukruststiftelsen har felles opphavsrett.

Il Tempo Extra Gigante til Høyesterett 

Familieparken fikk ikke gehør for sitt syn hos flertallet i lagmannsretten, som konkluderte med at Hunderfossen Familiepark har krenket Caprino Filmcenters opphavsrett. Dommen ble imidlertid avsagt med dissens.

I tingretten ble resultatet motsatt. Her tapte Caprino.

Dommen fra lagmannsretten, som altså ble anket, innebærer at Hunderfossen må bytte navnet på berg-og-dal-banen. De får ikke lov til å tilby eller markedsføre attraksjonen med mindre Caprino Filmcenter gir tillatelse til noe annet. I tillegg må Hunderfossen og Aukruststiftelsen sammen betale vederlag for bruken av Il Tempo Extra Gigante.

Aukrustsenteret reddet fra konkurs

Samlede krav om 13,2 millioner i Caprino-saken 

Saken har også stor betydning for Aukruststiftelsen. Fram til nå har Hunderfossen familiepark betalt et årlig vederlag i størrelsesorden 250.000 kroner til stiftelsen, som forvalter rettighetene til tegneren og forfatterens arbeider.

I pressemeldingen Høyesterett har sendt ut reiser saken i Høyesterett i hovedsak tre problemstillinger:

Saken for Høyesterett reiser hovedsakelig tre problemstillinger:

-          Forholdet mellom rettighetene til originalverket og en bearbeidelse av verket etter åndsverkloven §§ 2 og 4 andre ledd: Kan Caprino Filmcenter AS' med grunnlag av eventuelle rettigheter i filmbilen, hindre at Aukruststiftelsens gir lisens til berg- og dalbanen "Il Tempo Extra Gigante"?

-          Om overdragelse av rettigheter i arbeidsforhold: Har Caprino Filmcenter AS ervervet opphavsrett i filmbilen fra arbeidstakeren Bjarne Sandemose i en slik utstrekning at det gir grunnlag for filmsenterets krav?

-          Rettighetene til tittelen "Il Tempo Gigante" etter åndsverkloven § 46: Om bruken av navnet "Il Tempo Extra Gigante" krenker Caprino Filmcenter AS' eventuelle opphavsrett til tittelvern for "Il Tempo Gigante"?

Partene i rettssaken er Kari og Kjell Aukrusts Stiftelse - Aukruststiftelsen og Hunderfossen Familiepark AS mot Caprino Filmcenter AS

Vil ta Caprino-dommen helt til Høyesterett 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags