– Jeg blir rørt av andres godhet

Å kjøre på julaften er en jobb Erik Nygård gjør med glede - for å gi tilbake til andre. Her med sauebonden han skysset hjem til Valdres tidligere på dagen.

Å kjøre på julaften er en jobb Erik Nygård gjør med glede - for å gi tilbake til andre. Her med sauebonden han skysset hjem til Valdres tidligere på dagen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Drosjesjåføren ga alle sine ansatte fri og tok selv på seg å kjøre hele julaften. Beløpet han får inn doneres til Alternativ Jul.

DEL

Helt siden klokka bikket 09 i morges har Erik Nygård stått til tjeneste til alle og enhver. Drojesjåføren, som eier to drosjer på Gjøvik, kunne fint ovelatt kjøringen til noen av sine ansatte, men valgte heller å bistå lokalsamfunnet i egen person.

– Ja, jeg ønsker å gi folk fri på sånne dager, så jeg bestemte at jeg skulle kjøre selv. Og det er bare positive ting å hente fra en sånn dag. Julaften er av de koseligste dagene i året å jobbe på, utbryter han over telefonen.

Foruten et par timer midt på dagen har det gått i ett. I tillegg til å svippe folk rundt i nærområdet har det blitt en langveistur til Valdres på den store dagen.

– Jeg hadde en tur til Vang med en sauebonde som hadde vært så uheldig å klemme hånda si da han skulle flytte en traktorhenger. Han kom ned til Gjøvik med ambulanse, måtte sy 16 sting, også tok jeg på meg å frakte han hjem etterpå, forteller Nygård.

Gir for å glede andre

Flere jobber på julaften - åpenbart - men ikke alle har samme tilnærmingen til arbeidet som denne gavmilde sjåføren. Hele omsetningen i løpet av dagens høytidsstemte økt går nemlig til alle andre enn seg selv.

– Alternativ Jul er et arrangement jeg setter utrolig stor pris på. Måten de inviterer inn folk og tar vare på hverandre gjør meg veldig rørt. Derfor gir jeg alt jeg tjener i dag til de for å yte noe tilbake til de som allerede gir så mye.

– Det føles veldig godt å kunne hjelpe. Og det som er ekstra morsomt er at folk vet om ordningen jeg har laget til. Kundene ender opp med å betale ekstra for turene, fordi de også ønsker å hjelpe, meddeler Nygård.

Georg Rønning på 89 år kom seg trygt hjem til Åslundmarka etter julefeiringen på Lena. Her med sjåføren Erik Nygård ved sin side.

Georg Rønning på 89 år kom seg trygt hjem til Åslundmarka etter julefeiringen på Lena. Her med sjåføren Erik Nygård ved sin side. Foto:

Håver inn gode ord

I løpet av dagen regner han med å ha en omsetning på mellom sju og ti tusen kroner. Penger han tror vil komme andre godt til gode - gjennom arrangementet Alternativ Jul.

– Vi får mye skryt for opplegget, og mange har gitt meg klemmer i dag som en takk for det jeg har ordnet i stand.

Blant kundene Nygård mottar lovord fra er Georg Rønning, som etter å ha feiret kvelden på Lena nå er på vei tilbake til Gjøvik.

– Han er den likeste sjåføren i Gjøvik. En ordentlig grei og hyggelig person, sier Rønning.

– Jeg lever av å kjøre folk og hjelpe til, og når jeg ser hvor gode andre er tilbake er det klart jeg blir rørt. Det å jobbe på julaften, spesielt, er veldig givende. Dagen i dag er en veldig fin dag å jobbe på, avslutter sjåføren med.

Artikkeltags