Hercules-flyet funnet av norske soldater

KEBNEKAISE: Et norsk Sea King redningshelikopter i lufta over Kebnekaisemassivet under letingen etter et savnet Hercules-fly fredag.Foto: Hans Olof Utsi / Scanpix

KEBNEKAISE: Et norsk Sea King redningshelikopter i lufta over Kebnekaisemassivet under letingen etter et savnet Hercules-fly fredag.Foto: Hans Olof Utsi / Scanpix

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Store vrakrester etter det savnede norske Hercules-flyet ble lørdag funnet spredt utover et stort område på en isbre vest for de to høyeste punktene på Kebnekaise.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det norske Forsvaret bekrefter funnet.

Arbeidet med å avklare hva som har skjedd med mannskapet fortsetter med full styrke, sier Forsvaret i en pressemelding lørdag formiddag.

Vrakdelene ble funnet av norske soldater som søkte på bakken ved Rabotbreen på omkring 1.500 meters høyde. Funnet ble gjort tre timer etter at letingen ble gjenopptatt lørdag, ifølge den svenske redningstjenesten.

Vrakdelene ble funnet på Rabotbreen og på Björlingbreen. Området der vrakrestene er funnet er svært vanskelig tilgjengelig, terrenget er bratt og rasfaren er ekstrem, ifølge svensk politi.

Alt arbeide og all aktivitet på bakken dreier seg om å søke etter besetningsmedlemmene. Et helikopter er fløyet inn med ytterligere tre lavinehunder, slik at det nå er totalt seks hunder i området, sier politiets pressetalsmann Håkan Alselind til NTB.

Han kunne ved 11.30-tiden ikke bekrefte om noen av de spesialtrente mannskapene har klart å ta seg inn til det antatte funnstedet som ligger på kammen mellom nord- og sørtoppen på Kebnekaise.

Alle gjør sitt ytterste for å komme til for å søke etter overlevende. Politiet og fjellredningstjenestens alpine gruppe har hatt mannskaper på Sørtoppen som har hatt sikt ned mot kammen med det aktuelle havaristedet, sier han.

Vrakdelene er spredt ut over et større område på vestsiden av nord- og sørtoppen av Kebnekaise fra 1.500 og opp til 2.000 meters høyde, ifølge den svenske sjø- og flyredningssentralen.

Det ser ut til at deler fra flyet er spredd utover, og man kan anta at det betyr at det har truffet fjellveggen i øvre del, sier Geir Bakke, pressetalsmann for øvelsen Cold Response. (ANB-NTB)

Artikkeltags