De har tatt grep og bygdefolket har stilt opp for å gjøre sitt eget nærmiljø enda litt bedre.

Odnesfolket har skapt seg en flott idyll i Sagvika. Eller egentlig har det vært et flott sted hele tiden, det er bare det at de nå har gjort området enda bedre.

– Vi må takke alle de som har stilt opp på dugnad, sier Jan Johansen, leder i Odnes vel.

Han kan fortelle at de har flyttet ut 300 kubikk masse fra vannet, der det blant annet har blitt gravd en stor fordypning rett under der de nå har plassert badetrampolinen.

– Sagvika er langgrunn. Skulle vi hatt den der ute det er trygt å hoppe hadde det vært for langt å svømme ut, sier Johansen.

Fått støtte

De har også fylt på 120 kubikk med ny sand fra Nordsinni.

– Jeg vet ikke helt hvor mye annen masse vi har flyttet på, men det er mye mer, sier Johansen.

Hele strandsonen har blitt endret. Der det før var tjukt med vegetasjon helt ned til vannkanten, er det nå helt åpent. De har sådd til gress på deler av dette, anlagt en molo som skal steinlegges og det er lagt ned kabler for å få både strøm og lys til badeplassen.

– Vi har fått midler både fra Gjensidigestiftelsen, sparebankstiftelsen og faktisk Nordre Land kommune, sier Johansen.

De har for tiden en søknad inne hos Søndre Land kommune om et bidrag til å anlegge en sandvolleyballbane de har satt av plass til.

–Det er mange planer for å utvikle området videre. Det er bra nå, men det kan og vil bli enda bedre, sier Johansen.

Store planer

De bygde stupeplattform ute i vannet i fjor og årets badetrampoline har allerede vært flittig i bruk.

– Det er veldig mange folk her på fine dager, sier Johansen. Av de videre planen har vi nevnt sandvolleyballbanen, men Odnes vel tenker seg også et servicebygg med toaletter og kanskje dusjer. Det er også tanker om å bygge en veranda og lage til et sted for å kunne ha litt kioskutsalg. Gjestebrygge og fasiliteter for at rullestolbrukere skal komme seg ut i vannet er også noe det aktive velet har på ønskelisten.