Her fikk de 20 nye arbeidsplasser – og flere er på gang

TRIVES: Rolf Johansen (t.v.) med nær 40 års fartstid i bedriften, sammen med nyansatte Stian Nygård.Foto: Kåre Kompelien

TRIVES: Rolf Johansen (t.v.) med nær 40 års fartstid i bedriften, sammen med nyansatte Stian Nygård.Foto: Kåre Kompelien

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Larvik-firmaet Baxt AS har tatt over Berthas Bakerier AS i Fall.

– En enorm opptur for oss, sier daglig leder Tomas Skaugrud.

Allerede er 20 nye medarbeidere på plass i bakeriet. Etter hvert vil det bli nødvendig med flere ansettelser.

– I løpet av de siste 14 dagene har vi fått på plass alt når det gjelder overdragelsen. Mer produksjonsutstyr er i ferd med å komme på plass, og produksjonen går for fullt. Nå kjører vi to skift, opplyser Tomas Skaugrud.

Baxt AS, som tidligere var Berthas største konkurrent, har store planer for det tradisjonsrike bakeriet som Bertha Jørgensveen i sin tid startet.

Stor aktør

– Baxt AS er en stor aktør innen dagligvarebransjen. Det er et rendyrket salgsselskap som nå også satser tungt innen produksjon. De skal samle produksjonen av blant annet smultringer og smurte lefser her i Fall, forteller Skaugrud.

Baxt AS er også inne på eiersiden ved Børset Bakeri på Møre. Produksjonen som tidligere har vært der, skal nå foregå i Fall.

Produksjonsutstyr derfra monteres opp her, sier Skaugrud som hadde sin siste arbeidsdag hos Berthas fredag. Han synes det er vemodig å slutte.

– Jeg har ledet bedriften i snart 15 år. Det har vært mange tunge år, men jeg er kjempeglad for at vi har klart å holde liv i Berthas. Det har vært en fin arbeidsplass, og det er med tungt hjerte jeg nå forlater bedriften. Med nye eiere på plass synes jeg det er rett tidspunkt å slutte, sier Skaugrud som er åpen for jobbtilbud der ute.

Doble omsetningen

De siste to-tre årene har det vært 15 fast ansatte ved bedriften, i tillegg til sesongarbeidere. Nå skal staben økes betraktelig.

– I fjor hadde vi en omsetning på cirka 30 millioner kroner. De nye eierne ser for seg en dobling av denne omsetningen i år, og for å klare det vil det bli nødvendig med ytterligere ansettelser.

Sortimentet av småkaker og lefser vil bli bredt og favne vidt. Smurte lefser vil bli hjertet i produksjonen. Det er et særnorsk produkt, uten konkurranse fra utlandet.

Trenger flere

Administrerende direktør Lars Mølbach i Baxt AS sier at det vil være behov for å ansette flere personer for å møte økt produksjonsbehov.

– Når regner dere med å ansette en ny fabrikksjef etter Tomas Skaugrud?

– Vi setter i gang en prosess nå og vil ta den tid som trengs til å finne rett kandidat, sier Mølbach og legger til at de håper å kunne bidra til en videreutvikling av produkter som Berthas har lang erfaring med.

– Dette gjelder særlig lefseprodukter, smultringer og ulike formkaker. Berthas Bakerier har gode forutsetninger for å gi Baxt et sterkere sortiment innenfor produktområder som er viktige for dem, sier han.

Artikkeltags