Det er ikke alltid skandalene eller de store, alvorlige sakene som trekker flest lesere. I går fortalte oa.no om Inger Brit Skjønberg som strikket ei elgpute utenom det vanlige, uten å være klar over det. Opptatt med å telle masker, oppdaget hun ikke at de to elgene hadde det ekstra trivelig etter hvert som mønsteret skred fram.

Rikspressen på tråden

Etter at oa.no skrev om saken, ble Inger oppringt av både Dagbladet, VG og TV 2, som lurte på om hun kunne sende dem et bilde av puta.

- Men ikke hadde jeg bilde av puta, og ikke har jeg internett heller, så jeg kunne jo ikke sende dem noe, sier Inger Brit.

Nettstedet sol.no la imidlertid ut oa.nos sak på sin nettside, og deretter gikk det slag i slag. Saken ble presentert i Nettavisen, Bergensavisen, Nordlys, Avisa Nordland, Namdalsavisa, siste.no og en hel rekke andre nettaviser i Oppland Arbeiderblads konsern amedia.

Oppringt fra Nord-Norge

- Jeg fikk en telefon fra søstra mi som var på besøk i Nord-Norge, og hadde lest det i en nettavis der oppe, sier Inger.

Bare på oa.no har omlag 30.000 lest om elgputa, og den gikk også som en farsott på Facebook i går med til sammen cirka 4000 delinger fra de ulike avisene.

Er med på en spøk

Selv tar Inger all viraken med stor ro.

- Det er bare artig. Jeg er med på en spøk, jeg, ler hun.

Før hun forteller at hun allerede er i gang med et nytt prosjekt. Denne gang ei tilsvarende pute, med setesdalsmønster.

- Jeg tar med elgene på midten der også, det er artig å kombinere det med de kjente mønstrene. Jeg har tenkt å lage noen for å selge på julemessa da vet du.