I løpet av natta ble nemlig huset utsatt for en omfattende tagging. Både vinduer og vegger ble ramponert kun én vegg ble ikke tagget på.

Hvordan kan ungdom gjøre noe slikt, når dette huset er til for ungdom, sier Britt Skjøld fra alpinutvalget i Gjøvik skiklubb.

Hærverket har foregått natt til fredag, en eller annen gang mellom klokka 21 og 1000 fredag morgen. Skjøld håper det finnes personer som har observert ugjerningen, og ber om at eventuelle observasjoner blir rapportert til politiet. Saken er nemlig politianmeldt.

Dette vil vi finne ut av. Slik atferd finner vi oss ikke i, understreker Skjøld, som er oppgitt over at skiklubben nå må bruke av et trangt budsjett til å fjerne griseriet.

Skjøld forteller at heishuset ble oppført på dugnad for fire år siden. Inntil i går har varmestua stort sett vært forskånet for hærverk. Skjøld antar det er ungdommer som står bak taggingen, men tror ikke det dreier seg om de som bruker Hovdebakken vinterstid. Hun har heller ingen mistanker om hvem som kan stå bak.

Uansett håper jeg at de skyldige blir tatt, slik at skiklubben slipper å bruke av våre egne midler. Vi hadde for øvrig dugnad der mandag kveld, slik at alt var i orden for videre bruk av huset. Og så skjer altså dette, i tillegg til alt den andre forsøplinga og bråket ved Fastland. Det er helt tragisk at en av Gjøviks perler skal bli utsatt for slike ting, sier en oppgitt Britt Skjøld fra Gjøvik skiklubb.