Feiringen av NorSIS' ti første år hadde ikke engang lagt seg før Høgskolen i Gjøvik kunne feire nok et høydepunkt.

Torsdag kveld ble HiG tildelt Rosing IT-sikkerhetsprisen for 2012.

Rosing-prisene deles ut hvert år i regi av Den norske dataforening.

De andre finalistene var Normen.no og Per Thorsheim.

- Det er en fantastisk dag. Organisasjonen har også fått prisen før, i 2003, forteller dekan Morten Irgens på telefon fra Oslo torsdag kveld.

- Dette er et resultat av at vi utdanner IT-spesialister på en måte som ingen andre i Norge kan slå oss på, legger Irgens til.

Prisutdelingen er en del av Dataforeningens årskonferanse på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo.

Skape interesse

Hvert år deles Rosing IT-sikkerhetsprisen ut for å skape interesse for, fokusere på og markere betydningen av informasjonssikkerhet og IT-sikkerhet.

Det er representanter for sikkerhetsorganisasjonene ISACA Norway Chapter, Dataforeningens faggruppe for informasjonssikkerhet og Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) som samarbeider i fagjuryen.

Prisen skal tildeles virksomheter i Norge, eller etter særlig vurdering tildeles enkeltpersoner. Mottakeren skal på en positiv måte – direkte eller indirekte – ha bidratt til økt informasjonssikkerhet og IT-sikkerhet.

Bidraget kan være gjennom formidling, opplæring eller holdningsskapende arbeid, ved å fremme nyskapende tenkning eller å ha utviklet og implementert egnede metoder, standarder, konsepter, teknologi eller tjenester som har gitt gode dokumenterte resultater – eller på annen måte har bidratt til dette, opplyser dataforeningen.no.