(Hadeland)

Guttorm Skovly i Norsk Folkehjelp Hadeland er oppgitt over tilgrisingen. Det som er griset til på minnesteinen er nå vasket bort. Fortsatt ligger flere ødelagte lamper ved minnesteinen.

Det er tydelig skiltet med innkjøring forbudt mot skolen og Lunnerhallens inngangspartiet og rundt minnesteinen.

– Jeg har ved flere anledninger sett at det står biler der til tross for at det faktisk er innkjøring forbudt. Det er blant annet foreldre som følger sine håpefulle til arrangement i Lunnerhallen, forteller Guttorm Skovly.

Saken blir foreløpig ikke anmeldt til politiet og Skovly har ingen formening om hvem som kan ha griset til og ødelagt 22. juli-minnesmerket.

– Jeg lurer på hva som er motivet. Mange ganger står det biler helt inntil minnesmerket. Når de voksne oppfører seg slik er det vel greit for de mindre også. Alle lamper er knekt og noen har kastet et eller annet på minnesmerket, som vi nå har vasket vekk. Jeg kjenner jeg blir oppgitt, forteller Skovly.

Guttorm, kona Elin og flere andre fra Norsk Folkehjelp Hadeland var på Utøya 22. juli 2011. Hanne Anette Balch Fjalestad fra Lunner var en av dem som ble skutt og drept på Utøya. Norsk Folkehjelp Hadeland dro ut som åtte personer til Utøya. Bare syv kom tilbake.