- Mange steder er uten strøm og rent vann. Heldigvis er dette i orden på hotellet og behandlingssenteret vårt, sier Woldengen.
Hun har sett flere andre hoteller som står under vann.
- Det er likevel ikke så ille for oss som bare er her på ferie og kan reise hjem. Det er verre for alle de som bor her. For de fastboende er dette en katastrofe, fastslår hun.
Det var tirsdag uværet herjet Kanariøyene. Woldengen og de 20 andre i reisefølget fra Dokka, Gjøvik og Lillehammer fikk se naturkreftene på sitt mest dramatiske. De befinner seg på Puerto Rico på Gran Canaria.
- Jeg sto opp på natta. På grunn av det vanvittige regnværet var vi en stund bekymret for grunnmuren på hotellet, men det gikk bra. Det var ikke noe vind her, men vi hadde et kraftig tordenvær, sier Woldengen.
På vegne av hele gruppa fra Gjøvik helsereiser beroliger hun alle bekjente hjemme med at de har det bra.
- Vi har fått mange telefoner, men det er vanskelig å komme gjennom til oss. Telefonnettet er blitt helt sprengt, forteller hun.
Lars Gunnar Loberg fra Gjøvik har via e-mail vært i kontakt med OA. Han sier at veiene i Playa del InglZ*s, der han oppholder seg, ble til elver. På flere av utestedene hadde man vann opp til knærne. Strømmen ble kuttet og lynet slo ned i den lokale politistasjonen og et hotell. Den norske kirken i Argeneguin skal ha fått vannskader.