Gå til sidens hovedinnhold

Han var en humørspreder, vi vil savne ham sterkt

Artikkelen er over 7 år gammel

Den knivdrepte bussjåføren, Arve Kvernhaug (55), hadde jobbet tre år for JVB, men hadde rukket å gjøre seg kjent som en mann som alltid hadde en god replikk.

– En kjempekar, som vi vil savne sterkt. Han var flink på mange måter, en kar som likte å mekke på gamle kjøretøy. Rett og slett en tusenkunstner, sier hovedtillitsvalgt for JVB-sjåførene i Norsk Transportarbeiderforbund, Anders Grønbrekk, etter at rundt 60 ansatte var samlet til minnesamvær i JVBs lokaler på Fagernes tirsdag formiddag. Grønbrekk var selv den som hadde opplæringen av Kvernhaug da han begynte i JVB.

Kvernhaug var bosatt i Sør-Aurdal. Han har tidligere bodd i Drammens-området, og har kjørt i ti år for Nettbuss i Drammen.

– Vi har hatt et følelsesladet møte her i dag. Det ble både noen tårer og noe sinne, sier Grønbrek etter at minnesamlingen var over.

Disponent Kristoffer Kvame orienterte de frammøtte om det som hadde skjedd.

– Jeg tror det var godt for mange å få denne orienteringen, og det er godt for oss sjåfører og andre ansatte å få møtes på denne måten, sier Grønbrekk.

I dag går alle JVBs busser som planagt. Dette skjer i forståelse med de ansatte.

– Vi ønsker å markere sorgen på en måte, kanskje ved å bruke et sørgebånd. Men det blir ikke i dag, sier Grønbrekk. Han har fått mange sympatimeldinger og telefoner fra kollegaer landet rundt.

– Ja, vi merker at sjåfører er en yrkesgruppe som har et sterkt samhold, sier han.

JVB har også avdelinger på Dokka og i Hov. I morgen vil Grønbrekk og andre dra ned og møte sjåførene der.

– Hva tenker dere bussjåføren om sikkerheten på jobb, på en dag som denne?

– Etter at vi opplevde noe liknende på Valdresekspressen i 2003, ble det snaket mye om sikkerheten vår. Men i realiteten så har det vel ikke skjedd noe, sier Grønbrekk.

Men han tror ikke det er noen løsning å skille sjåførene og publikum.

– Vi er i et serviceyrke, og vil gjerne ha kontakt med kundene våre. Men noe må skje, dette er et tema vi er nødt til å arbeide mer med, sier Grønbrekk.

Ifølge politiførstebetjent Bård Sørumshaugen ved Sør-Aurdal lensmanskontor flyttet Kvernhaug til Sør-Aurdal for noen år siden. Han bodde i Hølera, noen kilometer sør for Bagn.

– Han hadde så langt vi vet ingen røtter her i Valdres, men han har en sønn som bor og arbeider i kommunen, og to døtre som er bosatt utenfor kommunen..

Det kommunale kriseteamet har tilbudt hjelp til pårørende og bekjente av bussjåføren.

Les også: Drept bussjåfør var fra Valdres

Saken utvides

Kommentarer til denne saken