Han har fått ny jobb

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Se video!

DEL

Morten Irgens har takket ja til å bli forskningsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Han blir likevel litt ved sin lest på Gjøvik.

Han har banket på dørene til statsråder, politisjefer, generaler og de øverste av næringslivstoppene, og solgt inn en idé om et senter på Gjøvik. Et forskningssenter som de alle skulle ha behov for. Og han har lyktes. Nok til at disse har åpnet lommeboka for å finansiere en rekke forskerstillinger, og på den måten sørget for realisering av Centre for Cyber and Information Security ved Høgskolen i Gjøvik.

Morten Irgens sier uten å blunke at ingenting har kommet av seg selv. Det finnes nemlig krefter der ute, sier han, som ikke vil at høgskolene skal stikke seg fram på denne måten.

– Mange sa vi ikke ville klare det. Men vi sa «vent og se», gliser han på sedvanlig vis.

Tar ny jobb

Men midt på oppløpssiden kommer meldingen om at Irgens skifter beite. Han har takket ja til å bli forskningsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

– Det stemmer, jeg begynner der 1. oktober. Men jeg forlater ikke HiG. Jeg har fortsatt mye ugjort her. Så jeg fortsetter i 20 prosent stilling.

– Hvordan skal du bruke denne stillingsbrøken?

– Jeg vil bruke kreftene på å få dette senteret til å ta av. Hittil har vi sørget for fødsel. Nå må vi ta vare på barnet.

– 20 prosent høres ikke mye ut?

– Det interessante er at selve forskersenteret skal styre seg selv. Det vil leve av å levere eminent forskning. Som dekan og viserektor på høgskolen vil jeg uansett ikke ha noen innflytelse på dette arbeidet. Det er heller ikke det jeg kan best. Jeg er den som har hatt mest kontakt med de eksterne partnerne, og det arbeidet vil jeg fortsette.

– Er du sliten?

– Jeg har vært ved HiG i fem år. De tre siste har vært særlig intense. Så, ja, jeg har vært sliten. Så sliten at jeg har vært bekymret. Men slik er det jo om man skal oppnå noe. Et fotballag som vinner cupen har også vært slitne. Med det er jo verdt det i etterkant. Og jeg understreker at flere på Gjøvik har jobbet like hardt som meg for å realisere dette senteret.

– Hva fristet med Høgskolen i Oslo og Akershus?

– HiG og HiOA er de to mest interessante høgskolene i landet, slik jeg ser det. Samtidig er de på hver sin ende av skalaen når det gjelder ressurser. HiG har minimalt. Høgskolen i Oslo og Akershus har enorme ressurser i forhold. Jeg brenner for å knytte sammen forskning og utdanning. Det er i spenningsfeltet mellom disse at utvikling oppstår.

Ikke fast jobb

Morten Irgens nevner til slutt at verken han eller kona hadde fast jobb da han startet ved HiG for fem år siden. Engasjementet ved HiG har vært en åremålsstilling. Derfor investerte de aldri i leilighet her, men beholdt sin adresse i Oslo.

– Om vi hadde flyttet til Gjøvik den gang, ville det nok vært enda litt vanskeligere å si ja til HiOA. Men jeg sier ikke at det ikke hadde skjedd likevel, smiler Morten Irgens.

Rektor ved HiG, Jørn Wroldsen, sier Morten Irgens har gjort satsingen på informasjonssikkerhet ved høgskolen til en veldig synlig spydspiss nasjonalt.

– Jeg er glad han fortsatt vil spille en viktig rolle i det videre arbeidet med cyber- og informasjonssikkerhetssenteret, sier Wroldsen

Artikkeltags