Tor Magne angrer ikke på TV-jakten: – Jeg holder fortsatt døra åpen for kjærligheten

Artikkelen er over 2 år gammel

Fem år er gått siden bonden Tor Magne Egge (38) fra Røykenvik på Hadeland jaktet kjærligheten på TV2.

DEL

Det endte med suksess, samboerskap med ei dame fra Telemark og en ufrivillig kjendisstatus. Han fikk mye oppmerksomhet da han først valgte Cecilia Watnan i finalen, men ombestemte seg og dro på tur til Nice med andrevalget Ann Julie Bjørgulfson fra Fyresdal.

BLE KJÆRESTER: Tor Magne Egge ble kjæreste og samboer med Ann Julie Bjørgulfson, men nå er jakten-bonde igjen single. FOTO: TV2

BLE KJÆRESTER: Tor Magne Egge ble kjæreste og samboer med Ann Julie Bjørgulfson, men nå er jakten-bonde igjen single. FOTO: TV2

Han ringte og spurte henne på direkten etter at hun først ble vraket.

Etter hvert ble de både kjærester og samboere på gården til Tor Magne i Røykenvik.

Dyrket med kjærlighet

– Det er mange som husker meg for det. Det var et tøft valg, men jeg måtte følge magefølelsen, sier Egge til Hadeland.

Vi møter han hjemme i Nesguta i Røykenvik. Her driver han gården som har det velklingende navnet Nes Øvre Vestre Nordre.

– Det er et spesielt navn, men har sin forklaring fra gamle dager. Vi er den øvre nesgården. Det ligger på vestsida av gutua og er gården lengst nord, sier mannen som driver med jordbær, gulrøtter og korn.

– Det er gulrøtter og jordbær som er dyrket med kjærlighet, sier Tor Magne smilende og viser fram logoen på genseren.

Han leverer både jordbær og gulrøtter til lokale butikker i Gran, Lunner og Brandbu.

Fakta

Program: Jakten på Kjærligheten er en norsk reallity-TV-serie som har gått på TV2 siden 2004.

Ide: Programmet ble utviklet i Storbritannia med tittelen «farmers wants a wife».

Konsept: Konseptet baserer seg på at en single bonde (han/hun) skal velge seg ut fire potensielle partnere som skal bo på gården. Hver uke må bonden sende hjem en av frierne. Til slutt står én person igjen.

Respons: Jakten på kjærligheten er et av de mest sette programmene på TV2, og regnes som en stor suksess.

– Jeg er heldig som har fatter'n Anders Tore som ivrig «dreng». Også mutter'n (Gunhild) trår til når det trengs. Hun har struktur på det meste, sier Tor Magne og innrømmer at han var nervøs før han sa ja til å stille på «jakten på kjærligheten».

Ble påmeldt av venner

– Det var faktisk fire gode venner som meldte meg på. Jeg skjønte lite da produksjonsselskapet ringte første gang. Så fulgte en runde med diverse intervjuer og møter med alt fra psykologer til mediefolk før jeg ble valgt ut. Jeg vurderte fram og tilbake, fordi det var langt utenfor komfortsonen, men jeg kunne ikke si nei til en slik mulighet. Jeg har ikke angret, sier Tor Magne.

SPENT: Tor Magne Egge er spent på både hvor mye jordbær de får plukket og hvordan prisene blir utover sommeren. ARKIVFOTO

SPENT: Tor Magne Egge er spent på både hvor mye jordbær de får plukket og hvordan prisene blir utover sommeren. ARKIVFOTO Foto:

– Hvordan gikk det så med kjærligheten da kameraene var skrudd av?

– Det gikk bra lenge, men etter at vi flyttet sammen startet en ny hverdag. Etter hvert fant vi ut at vi ikke passet så godt sammen, sier Egge.

Svett på ryggen

Han føler han lærte mye av opptreden på TV.

– Jeg som var sjenert ble kastet til ulvene. Jeg har blitt tøffere i alle sammenhenger og har til og med pratet til 2000 mennesker på en countryfestival i Seljord. Da var jeg kliss edru og ble ganske så svett på ryggen, sier Tor Magne.

Han synes at TV-folkene var sjenerende i starten. Etter hvert ble det en vane, og han ble godt kjent med de bak kameraet.

- Til og med da vi var på guttetur i Las Vegas, ble jeg gjenkjent på gata.

Tor Magne Egge (TV-kjendis fra Røykenvik)

– Jeg holdt alltid igjen litt, men etter hvert ble det en vane. Jeg lærte at det er utrolig mye jobb å lage TV. Flere timer ble film ble det noen minutter på TV. De måtte filme om igjen hvis det kom et fly, og naboen fikk beskjed om å roe ned plenklippingen, sier brandbubonden.

Jakter fortsatt

Han satte som krav at han måtte få være seg selv hundre prosent.

– Hvordan var kjendislivet da programmet gikk for fullt?

– Den gang skulle alle prate. Jeg fikk veldig mange tilbud om å bli venner med damer på Facebook, men takket nei fordi jeg «datet» på den tiden. Det har jeg gjort en del i etterkant også, selv om det ikke har resultert i ny dame på gården. Men jeg er fortsatt på jakt etter ei dugelig gardkjerring, sier Tor Magne ærlig.

Jeg er fortsatt på jakt etter ei dugelig gardskjerring

Tor Magne Egge (Single jakten-bonde fra Røykenvik)

Gjenkjent i Vegas

Selv om det har gått fem år siden Tor Magne og kjærlighets-bøndene samlet over en million seere i beste sendetid på TV2, er det fortsatt mange som husker den sindige bonden fra Røykenvik i Brandbu med det lune smilet og den gode kommentaren.

– Jeg blir ofte gjenkjent i Oslo, men det er først og fremst bygdefolk som husker meg og vil prate. Til og med da vi var på guttetur i Las Vegas for et par år siden, ble jeg gjenkjent på gata av nordmenn, sier Tor Magne.

– Hva spør de om?

– Det er mye det samme. Hvordan går det? Har det blitt noe dame?

– Jeg svarer som sant er. Jeg dater, og er åpen for det meste. Det beste er om hun er rundt 30 år, pluss-minus, sier «jakten-på-kjærlighet-bonden» fra Røykenvik.

Fakta

Navn: Tor Magne Egge

Alder: 38 år

Bor: Røykenvik i Brandbu

Yrke: Bonde

Sivil status: Single

Aktuell: Ble kjendis da han deltok i «jakten på kjærligheten».

 

Artikkeltags