Gå til sidens hovedinnhold

«Grønne» kroner til Mustad Autoline

Artikkelen er over 4 år gammel

Mustad Autoline er av de fire første bedriftene som får støtte fra fylkeskommunen i Oppland til å utvikle miljøvennlige produkter.

Fylkeskommunen sitter på 35 millioner kroner som skal gå til gode ideer for en mer klimavennlig framtid i Oppland. Pengene ble lyst ut før sommeren, og i første søknadsrunde var det kommet inn hele 101 søknader.

Fire bedrifter ble tildelt inntil 250.000 kroner hver, og Mustad Autoline på Gjøvik er en av disse.

Pengene skal selskapet bruke til å utrede muligheten for å produsere utstyr til fiskefartøyer med direkte elektrisk drift. Dersom Mustad Autoline lykkes med prosjektet, kan de utvikle og levere utstyr som er mer energigjerrig enn det som er gjeldende teknologi i dag. En overgang til denne typen teknologi vil ifølge bedriften ha potensialet til å redusere dieselforbruket på fiskefartøyene, og dermed spare både klimaet og penger.

Tallene har pekt i riktig retning for Mustad Autoline etter et trøblete regnskapsår i 2013. Driftsinntektene økte fra cirka 80 millioner kroner i 2015 til 114 millioner i 2016, og resultatet før skatt økte også 14,6 millioner i 2015 til drøyt 23 millioner kroner i fjor.

Flest fra Gjøvik og Lillehammer

Det har kommet flest søknader fra Gjøvik og Lillehammer-regionen, opplyser fylkeskommunen, og søkerne holder på med alt fra klesdesign til husdyrhold og IT-utvikling.

Fylkesordføreren er overveldet av responsen i første søkerrunde.

– Det viser at potensialet for nye grønne arbeidsplasser er stort. Nå tildeler vi de første midlene, og vi er i god dialog med mange flere. Det er gründere og bedrifter som skaper nye arbeidsplasser, men fylkeskommunen skal være en pådriver og lagspiller i arbeidet, sier Even Aleksander Hagen, fylkesordfører i Oppland.

Det vil ta lang tid før alle søknaden fra første søknadsrunde er formelt avgjort, opplyser fylkeskommunen.

Les også

Meca Norway er den største pengemaskinen i Gjøvik

 

Kommentarer til denne saken