[Varingen:]  – Is og snø som ikke har blitt fjernet og som slår opp under togene har gitt oss og kundene problemer de siste ukene, sier direktør i Gjøvikbanen AS, Erik Storhaug.

Det har vært få innstillinger, men forholdsvis mye innstillinger. Han forstår at det skaper frustrasjon hos de reisende.

Jobber natt og dag

Nå er det satt inn ekstra ressurser for å bedre situasjonen.

– Bane NOR har etter hvert kommet godt i gang med snørydding og jobber nå natt og dag med å rydde sporet. De har også fått tilgang på ekstra utstyr for å gjøre jobben, noe vi er glade for, sier Storhaug.

Eldre togsett utsatt

– Det er særlig de eldre togsettene våre som får problemer fordi viktige deler sitter under toget og er utsatt for skader grunnet hard is og tettpakket snø. Dette gir forsinkelser og innstillinger og det er vi selvfølgelig ikke fornøyd med, sier Storhaug.

– I tillegg gjør vinterværet at mye elg trekker ned mot sporet, noe som også har gitt flere tilfeller av stans i trafikken, forteller han.

Bedre med Flirt

- Våre medarbeidere gjør sitt beste for å finne løsninger for våre kunder når problemer oppstår, fortsetter Gjøvikbanens leder.

Og kan samtidig fortelle at skader på togdeler er noe det vil bli mindre av etterhvert som stadig flere Flirttog blir å se på Gjøvikbanen.

– I de nye og moderne Flirttogene er viktige deler skjermet og innelukket på taket og fremover kan vi tilby et mer enda mer forutsigbart og pålitelig tilbud til våre kunder, avslutter Storhaug.