Kjøreledningen på Gjøvikbanen er falt ned

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det er full stopp i togtrafikken mellom Nittedal og Grua tirsdag kveld.

Pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket forklarer at en kjøreledning er falt ned. Dette skjedde i sammenstøtet da et tre var blåst ned over togskinnene og toget som kom fra Oslo kjørte inn i treet.

Passasjerene på det angjeldende toget har av åpenbare sikkerhetsmessige grunner fått beskjed om å holde seg innendørs på toget inntil Jernbaneverket har «fått kontroll» på strømmen, som Bakken sier det.

– Vi har fått beskjed om at kjøreledningen ligger ett eller annet sted rundt toget, så vi får ikke lov å gå ut av toget. Det kan ta flere timer før vi blir henta, forteller Nora Muqkurtaj, som er passasjer på toget.

Hun forteller at alle passasjerene har blitt flyttet til samme vogn for å spare strøm.

Mannskaper er på vei

Pressevakten forklarer at mannskaper er på vei for å ta seg av situasjonen, og at det så snart som praktisk mulig vil bli satt inn buss for passasjerene som berøres av uhellet.

Togstansen vil i tillegg til de som er direkte berørt på togsettet som kjørte på treet, få konsekvenser for passasjerer på kveldens to seneste avganger på Gjøvikbanen, i begge retninger.– Vi jobber med å løse alternativ transport. Vi håper å klare det uten at det blir alt for store forsinkelser, sier pressekontakt Håkon Myhre i NSB.

– Vi håper å ha kjøreledningen oppe igjen til i morgen tidlig, sa pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket i 23-tida.

Artikkeltags