49.000 gjestedøgn på Sveastranda Camping

MANGE BESØK: Sveastranda Camping i Redalen registrerte 49.000 gjestedøgn i 2016.

MANGE BESØK: Sveastranda Camping i Redalen registrerte 49.000 gjestedøgn i 2016. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sveastranda Camping i Redalen registrerte 49.000 gjestedøgn i 2016. Det er 10 prosent flere enn året før.

DEL

– Det gjør oss til den største overnattingsbedriften i kommunen, etter hva vi kjenner til. Det er vi godt fornøyd med. Når vi samtidig vet at hver enkelt campinggjest vanligvis har et døgnforbruk på 930 kroner, blir det et betydelig bidrag til næringslivet på Gjøvik, sier markedssjef Mette Lunde Sveen ved Sveastranda Camping i en pressemelding.

Gjester hele året

På campingplassen ved Mjøsa står 145 vogner fast hele sommeren, og brukes i helger og ferier. 50 av vognene brukes også om vinteren. I tillegg er det 33 hytter og to leiligheter med bad på plassen. 11 av hyttene og begge leilighetene leies ut hele året.

– Om vinteren er kundene firmaer, familier og gjester på gjennomreise, eller folk som skal på arrangementer i distriktet eller besøke kjente i området. Om sommeren er de besøkende barnefamilier, par og alenereisende med bobiler, telt, campingvogn, eller gjester som leier hytter, forteller Sveen.

Lang historie

Sveastranda Camping har en lang historie. I 1936 inngikk NAF avdeling Gjøvik kontrakt med gårdbruker Ole A. Sveen, bestefaren til dagens eier Ole Petter Sveen, om leirplass på hans eiendom ved Redalen. Etter en campingpause under krigen begynte folk igjen å campe på begynnelsen av 1960-tallet. De første årene dreide det seg om biler og telt som ikke hadde reist særlig langt. Synnøve og Petter Berger Sæther var ansvarlige for driften helt fra begynnelsen og frem til 1998. Da overtok sønnen, Ole Petter Sveen, driften sammen med sin kone.

Sysselsetter

Fra å ha vært en bedrift med kun én heltidsansatt og sommerhjelp, har Sveastranda Camping nå tre fulltidsansatte som jobber i resepsjonen og med forefallende arbeid og vedlikehold. I tillegg har bedriften en rengjører ansatt i 50 prosent stilling. Om sommeren sysselsetter campingplassen fem-seks ansatte med rengjøring og arbeid i butikk og resepsjon.

Med i nasjonalt prosjekt

Sveastranda Camping er av 48 campingbedrifter fra hele landet som er med i «Nasjonal klynge for campingnæringen». NHO Reiseliv og Norsk Turistutvikling står bak prosjektet, som har som mål å øke lønnsomheten og sikre arbeidsplasser i campingnæringen. I tillegg ønsker bedriftene å styrke samarbeidet med natur- og kulturtilbydere for å øke opplevelsesverdien knyttet til camping.

Overnattinger i Oppland

I alt ble det registrert 2.773.799 overnattinger ved hoteller, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem i Oppland i 2016. Det er det høyeste antallet overnattinger som er registrert siden Statistisk sentralbyrå (SSB) la om statistikkberegningen med virkning fra 2013. Av nærmere 2,8 millioner overnattinger ble 922 440 registrert hos campingbedriftene i fylket. Det gjør Oppland til Norges største campingfylke målt i antall overnattinger. 

Kilde: SSB

Artikkeltags