Ingen kjære mor på Bjørnsveen i dag

Artikkelen er over 3 år gammel

– Sleipe steiner og iskaldt vann. Dette var hovedutfordringen slik Sebastian Engevold og Ask Nesset Grøndahl opplevde øvelsen «bekkevandring» i Bjørnsveens Mesternes Mester.

DEL

8. trinn ved Bjørnsveen ungdomsskole er midt inne i aktivitetsuka Mesternes Mester. Tirsdag hadde de en «overlevelsesdag» i Bekkedalen og Bråstadskogen nord for Gjøvik. Bekkevandring var en av de tøffeste øvelsene.

Vann til livet

Sebastian Engevold og Ask Nesset Grøndahl var først opp bekken i gruppe 1.

– Hva var utfordringen?

– Sleipe glatte steiner og iskaldt vann, svarer Sebastian.

De står der blaute til livet etter å klatret seg oppover Bekkedalen, midt i bekken.

– Det er ikke som å hæle seg når en går ut i Mjøsa akkurat, men mye kaldere. Kanskje mellom null og fem grader, tipper Engevold.

Her blir jentene skikkelig blaute.

Her blir jentene skikkelig blaute. Foto:

Lærer Nils Henning Melby sier at et viktig poeng med oppgaven er å bevege seg rolig, og forsøke å holde et lavt tyngdepunkt for å unngå å falle i vannet.

Sebastian Engevold (t.h.) og Ask Nesset Grøndahl var først opp bekken i gruppe 1.

Sebastian Engevold (t.h.) og Ask Nesset Grøndahl var først opp bekken i gruppe 1.

Rotte i boksen

Bekkevandringen var en av 13 oppgaver eller poster under «Survival day – overlevelsesdag». Kontaktlærer Irene Vågøy forteller at elevene fikk prøve seg på litt av hvert der kommunikasjon og samarbeid var viktig.

– Her får de også utfordret kreativitet og praktiske evner, sier Vågøy.

Elevgruppene lagde fiskestenger og pil og bue. De fikk prøve seg på samarbeid for å komme seg gjennom et edderkoppnett. En tømmerstokk ble dratt av gårde på idealtid. Med bind for øynene skulle de finne klesklyper i lyngen. Estetisk sans ble utfordret da de skulle lage en kurv av kvister og grener. De fikk prøve seg på sang, knuter og de lagde seg nødly. Førstehjelp hørte også med blant de sentrale oppgavene.

– Så får de en morsom oppgave som heter «Hva er i boksen». Her skal de føle seg fram til hva de kjenner på. Og i boksen finner de blant annet en utstoppet rotte....., forteller Vågøy.

Kokkekamp

Mesternes Mester foregår hele uka med poengtildeling til gruppene. Mandag var det kokkekamp på Hovdetoppen der elevene planla og gjennomførte en matrett for en hundrelapp.

Tirsdag hadde 8. trinn ved Bjørnsveen en «overlevelsesdag» i Bekkedalen nord for Gjøvik. Bekkevandring var en av de tøffeste øvelsene.

Tirsdag hadde 8. trinn ved Bjørnsveen en «overlevelsesdag» i Bekkedalen nord for Gjøvik. Bekkevandring var en av de tøffeste øvelsene. Foto:

Onsdag er det triatlon på Fastland og en byggeoppgave. Torsdag Amazing Race, etter idé fra en kjent realityserie, der deltakerne prøver å komme seg til 13 bestemmelsessteder i Gjøvik sentrum hvor både språk- og matteoppgaver venter.

Fredag, siste skoledag for i år, kåres vinneren av årets Mesterens Mester.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken