Gjøvik kommune varslet vedlikehold av renseanlegget i Rambekk i perioden uke 9-11, med ferdigstillelse senest 15. mars. Nå vel to uker på overtid kan det tyde på at problemet fortsatt er uløst, og det får mange av beboerne i området til å engasjere seg i det anliggende.

En av dem er Kai Egil Simenstad, som første påskedag publiserte et innlegg på Facebook hvor han oppfordrer andre til å stå med seg for å få kommunen til å agere. For slik situasjonen er per nå kan de ikke ha det, fortviler han.

Har fått nok

– Nå må vi beboerne i Vindingstad/Rambekk gå sammen og forlange at noe gjøres med lukta fra renseanlegget, innleder Simenstad med, som etter å ha kommet tilbake fra påskeferie med den vonde lukta fortsatt hengende i lufta hadde fått nok.

– Når det er direkte ukoselig å sitte ute i denne lufta må noe gjøres, skriver Simenstad videre, og håper foreninger og privatpersoner kan gå sammen og forlange et møte med kommunen for å få fjernet «møkklukta».

– Hva gjøres for å få stoppet utslippet?

Det spør Jens Petter Markestad seg. I sin kommentar til det opprinnelige innlegget deler han med de andre hvilke opplysninger kommunen har hatt å komme med i prosessen.

– Ny SMS 23/3 fortalte at det nye ventilasjonsanlegget ikke virket, det var fortsatt lukt, og at de sammen med leverandøren jobbet med problemet, starter han med før han tilføyer:

– Takker for info, men fem strake uker med lukt er ikke ok, og hva gjøres nå for å få stoppet utslippet?

Fremdeles vedlikehold

Svaret på det er at kommunen holder på å skifte et rensefilter på utsiden av anlegget. Utover det kan ikke teknisk driftssjef i Gjøvik kommune, Einar Kulsvehagen, kommentere noe ytterligere på nåværende tidspunkt.

– Det pågår fremdeles vedlikeholdsarbeid, men hvor lang tid det vil ta er usikkert. Da må dere ta kontakt igjen i morgen (tirsdag) for å få tydeligere oppdateringer på det, meddeler Kulsvehagen.