Erik Sønstelie ble altså mandag presentert som ny ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad.

Sønstelie kommer fra stillingen som leder av Journalistakademiet i Schibsted, der han har hele 25 år bak seg med forskjellige roller i konsernet.

I Journalistakademiet har han ledet arbeidet med å heve kompetansen på digital journalistikk.

Solid bakgrunn

– Jeg følte tiden var inne for å gjøre noe nytt. Dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Sønstelie, som kommer til avishuset på Rambekk med solid avisfaglig bakgrunn.

54-åringen har blant annet 20 års fartstid i VG, der han blant annet jobbet med nyheter-, krim- og stortingsstoff.

Han var også hovedvaktsjef i VG gjennom flere år.

Sønstelie har også vært nyhetssjef i Svenska Dagbladet og nyhetsredaktør i GD på Lillehammer og journalist i Nationen.

Nå tar han med seg all sin erfaring til Gjøvik, der han håper å lose Oppland Arbeiderblad inn i den digitale framtiden, selv om han understreker at papiravisa fortsatt skal utvikles.

Samfunnsengasjert

– Visjonen er at OA fortsatt skal være folks hovedarena for nyheter og annonser i Vestoppland. Men det er ingen tvil om at for eksempel Facebook og Google har endret spillet helt, og det blir vår største utfordring i framtida. Vi må være til stede på de arenaene de nye leserne befinner seg, understreker Sønstelie.

54-åringen er gift og har to barn. Inntil videre vil han fortsatt ha hjemmebasen på Skedsmokorset, der han er engasjert i lokalsamfunnet på flere måter, blant annet som leder for jenter og gutter i både fotball og håndball.

Sønstelie har også vært leder for Lillestrøm håndballklubb.

OAs nye sjefredaktør har slekt i Gudbrandsdalen og ei bestemor som kommer fra gården Hasvold i Søndre Land.

Ledende mediehus

– OA har en veldig kompetent stab som jeg gleder meg til å jobbe sammen med. Målet er at vi forsterker rollen som det ledende digitale mediehuset i Vest-Oppland. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med alle ansatte og ikke minst lokalmiljøet. OA skal fortsatt være en veldig viktig arena, en avis for hele Vestoppland, mener Sønstelie.

– Vi er svært fornøyd med at Sønstelie har sagt ja til å tre inn i rollen som leder for Oppland Arbeiderblad. Han er en medieleder med lang redaksjonell ledererfaring fra flere store mediehus og med høy digital kompetanse. Det gjør ham godt rustet til å lede avisen inn i framtiden, sier styreleder Ole-Jacob Mosvold.