Natt til tirsdag ble ATV-en til Gjøvik klatrepark stjålet fra anlegget på Øverby. Nå er den funnet igjen, men omtrent alt som kan demonteres er fjernet.

– Den er ribbet for alt, det er omtrent bare hjul og ramme igjen, sier daglig leder ved Gjøvik klatrepark, Martin Skogstad.

– Sto langt inni bushen

Skogstad forteller at de har fått mange telefoner etter at tyveriet ble omtalt på Facebook og av OA. Et av tipsene var fra noen som hadde sett ATV-en på Knapphaugen ved Øverby.

 

– Vi fikk høre at den sto ved Knapphaugen og ikke var synlig fra vegen. Vi gikk ut ifra at de som tok ATV-en hadde gått tom for bensin, så vi tok med en kanne og dro oppover. Det er nesten rart at den ble oppdaget, for den sto langt inne i bushen, og var umulig å se fra vegen, forteller Skogstad.

Både vinsj, batteri og motor var imidlertid fjernet fra ATV-en, og den var ikke lenger brukbar. Likevel fortviler ikke Skogstad; han har nemlig fått tak i en ny ATV, etter mye respons fra folk som selger og tilbyr seg å låne vekk ATV.

– Det har vært utrolig mange reaksjoner fra publikum, og det har vært til stor hjelp. Det lønner seg tydeligvis å legge ut status på Facebook og bli omtalt i OA. Vi fikk tak i en ny ATV, etter et tips om en som solgte billig, så det ordnet seg fort. Det har vært en lang dag, og ting har skjedd veldig raskt, sier Skogstad.

 

Påvirker ikke åpningen

Skogstad fryktet tidligere at tyveriet ville føre til at åpningen av klatreparken ble utsatt. Det er han ikke redd for lenger.

– Vi mistet ikke så mye arbeidstimer i dag som vi trodde vi skulle gjøre. Det har blitt en lang dag med mye bæring, ettersom vi ikke hadde ATV-en, men det har gått greit. Og nå har vi jo også fått tak i en ny ATV, forteller han.

De har ikke noen tanker om hvem som kan stå bak tyveriet, men Skogstad mener det må være noen med grunnleggende tekninsk innsikt, siden så mye av ATV-en var demontert. Forholdet er anmeldt, og de har tett kontakt med politiet.

– Politiet skal komme opp hit på onsdag. Vi vil også oppfordre folk til å være obs om de kommer over noen som vil selge ATV-deler eller en liten vinsj på nettet, og kontakte politiet i Gjøvik, sier Skogstad.

Klatreparken skal etter planen åpne i løpet av neste måned.