– I går tok kommunen over Øverby, så i dag er det en gledens dag for oss, sier den daglige lederen i Rappel AS, og får støtte fra ordføreren.

– Vi er veldig fornøyde og positive til det, og mener klatreparken er et fint tiltak og område for byen. Det er det tverrpolitisk enighet i, sier Bjørn Iddberg.

Tror på en bra sommer

Gjøvik Klatrepark hadde mange besøkende allerede i fjor etter å ha tatt i bruk utendørsarealet på Øverby, men lørdag 26. mai var det altså dags for den offisielle åpningen.

Bakke beretter at fjorårssesongen ikke var helt optimal, men både tror og håper at besøkstallene vil ta seg opp denne sommersesongen.

– Jeg tror vi vil se en økning i turistsesongen. Mai har mange fridager hvor folk holder på med andre ting, så i år har antall besøkende vært litt færre enn håpet, sier han.

– Men når det gjelder arrangementer som utdrikningslag, skole-ekskursjoner og barnehagebesøk, derimot, er tallene bedre enn prosjektert. Jeg tror på gode tider fremover, legger han til.

Ordføreren skal kvalitetssikre løypa

I mens Iddberg, Bakke og reiselivssjefen i Gjøvikregionen, Hadeland og Ringerike, Arne-Jørgen Skurdal, befarer løypetraseen er det godt med aktivitet i alle retninger flere meter opp fra bakkenivå.

Iddberg ser smilende opp mot hinderne mellom trestammene, og avslører at han selv ønsker å teste seg den kommende tiden.

– Vi skal snart ha reunion fra 1973-kullet fra gymnaset, og da tenkte vi å komme hit og prøve ut den grønne løypa, ler han.

– Et suverent tilbud

Skurdal er ikke like frempå om en eventuell tur rundt i løypenettet er på hans dagsplan, men han er klokkeklar på at klatreparken gjør aktivitetstilbudet i distriktet mer utfyllende.

– Det er et suverent tilbud. Nå har vi Totenbadet, Vitensenteret, Fastland og andre tilbud i tillegg til klatreparken, som jeg vil si er en god pakke. Jeg er veldig positiv til å ha den på plass, og mener aktivitetstilbudet begynner å bli veldig bra, sier Skurdal og tilføyer:

– Den gjennomsnittlige besøkstiden i regionen vår er 1,6 netter – målet er to. Folk på besøk skal ikke rekke gjennom alt vi har å tilby på én dag, og med utviklingen vi har tror jeg målet er rimelig, avslutter han.