Gå til sidens hovedinnhold

It-sikkerhetens «rockestjerne» til Gjøvik

Artikkelen er over 2 år gammel

Roar Thon er fagdirektør innen Sikkerhetskultur i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet. Han har over 1000 foredrag om informasjonssikkerhet bak seg, og er kjent som en engasjerende og meget dyktig foredragsholder.

Torsdag kommer han til NT6 i Gjøvik for å holde foredraget sitt, i forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned i oktober.

NSM er en av de tre «armene» av Norges hemmelige tjenester, og til tross for at denne grenen konsentrerer seg tungt innen IT-sikkerhet, også den som den jevne mann og kvinne har mest med å gjøre.

Torsdagens foredrag vektlegger sikkerhet på arbeidsplassen. I et intervju med NRK Beta forteller Thon at media har overdrevet fokus på datainnbrudd og -tyveri. Å gjøre plattformer og tjenester utilgjengelige, og at datas integritet er kompromittert er vel så viktig.

Bak de fleste slike utfordringer ligger uansett den menneskelige faktoren i bunnen. Det er mennesker som bruker teknologi til å angripe hverandre. Dette glemmes lett i frykten og fremmedgjøringen rundt ny informasjonsteknologi – og Thons foredrag er en betimelig påminnelse om at vi selv sitter med det meste av løsningen, og ansvaret.

Kommentarer til denne saken