Skal grave i nordbyen – bussruter blir berørt

I forbindelse med graving for nytt VA-anlegg blir Panoramavegen på Gjøvik stengt i rundt tre uker, fra og med 14. januar.

DEL

Det opplyser Opplandstrafikk i en pressemelding.

Bybusslinje 33 vil i stengeperioden gå tur retur Gjøvik Skysstasjon – Øverby i samme trase som den bruker opp. Bussen snur på Øverby helsesportsenter.

I stengeperioden vil dermed følgende holdeplasser ikke bli betjent på tur mot skysstasjonen:

Øverby

Andreas Nordlandsvei

Oreholtet

Tranberg lekeplass

Bergslia

Tranbergvegen/Tanberglia

Parksvingen/Tranbergvegen

Mot byen vil i stedet følgende holdeplasser betjenes i tillegg til de ordinære:

Eiktunet

Vardal Aldersboliger

Fredheim

Parksvingen/Øverbyvegen

– Denne vegstengingen er strengt tatt ikke langvarig, men Opplandstrafikk beklager likevel overfor våre kunder som nå vil stå uten busstilbud i stengeperioden. Samtidig er arbeidene med å utbedre Berghusvegen og Teknologivegen i gang, og bybuss 32 og 37 må derfor kjøre alternative traseer fram til sommerferien. Heldigvis kan disse bussene betjene alle sine ordinære holdeplasser, opplyser ruteplanlegger Jørn Tore Linberg i Opplandstrafikk.

Gjøvik gjennomgår en stor opprusting om dagen, og blant annet er Føllingstadsvei nettopp åpnet etter å ha vært stengt et halvår. Hans Mustadsgate er også nettopp åpnet etter lang stengeperiode, og vil etter sigende bli stengt igjen til sommeren i lang tid.

– Stengninger i bybussområdet skaper utfordringer for avviklingen av kollektivtrafikken, og utfordrer folks reisevaner når bussen ikke lenger betjener vante holdeplasser. Til sommeren skal Opplandstrafikk implementere blant annet et nytt bybusstilbud i Gjøvik, med mål om å øke kollektivandelen av antall motoriserte reiser, sier Linberg.Artikkeltags